Čovjek je snažan

Čovjek je snažan - Alvaro, Corrado | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Alvaro, Corrado
DIMENZIJA
9,37 MB
NAZIV DATOTEKE
Čovjek je snažan.pdf
ISBN
8019678433483

OPIS

Dale je doputovao u zemlju svojeg porijekla nakon dugogodišnjeg života u inozemstvu. Ta je zemlja bila zahvaćena građanskim ratom između Partizana i Bandi, a pobijedili su ovi prvi. Na stanici se susreo s Barbarom, koju je poznavao dugi niz godina i prema kojoj cijelo vrijeme gaji određene osjećaje. Po njezinom ponašanju osjeća da se u toj zemlji živi u strahu – svi su promatrani, sve se zna, blijeda je granica između intimnog i javnog, sve može postati sumnjivo i kontrarevolucionarno, pa i ljubav. Kako piše u uvodnoj napomeni, Alvaro je na ideju za ovaj roman, prvotno objavljen 1938. godine, došao za svojeg boravka u SSSR-u inspiriran sveprisutnim ozračjem straha, represije i zatiranja individualnosti umjesto nagoviještenog stvaranja pravednog društva.

MARC zapis - ID: 83970 ... Premda utemeljen na autorovom boravku u Staljinovoj diktaturi, u današnje doba u kojem su već stvorene sve pretpostavke za posvemašnji nadzor nad svakim od nas, roman Čovjek je snažan itekako je aktualan. Corrado Alvaro (1896.-1956.), talijanski pisac i novinar. Corrado Alvaro tridesetih je godina prošloga stoljeća, poput mnogih zapadnoeuropskih intelektualaca, hodočastio u Sovjetski Savez, kako bi se na licu mjesta uvjerio u ostvarivanje vječnog sna: pravednog društva.

OpenSubtitles2018.v3. en Jace is the strongest person I know.

POVEZANE KNJIGE