Ime ruže

Ime ruže - Eco, Umberto | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Eco, Umberto
DIMENZIJA
4,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Ime ruže.pdf
ISBN
7011877492707

OPIS

Godina je 1327. Fra Vilim od Baskervillea u pratnji svojega vjernog mladog učenika Adsona iz Melka, dolazi u bogati talijanski samostan. Njegov dolazak naglo zasjeni niz bizarnih smrti, a fra Vilim postaje detektiv koji prikuplja dokaze, odgonetava tajne simbole i šifrirane rukopise te duboko uranja u jezoviti labirint gdje se nesvakidašnje stvari događaju pod okriljem noći. Uhićen između igara moći, fra Vilim počinje shvaćati kako su ulozi visoki, a da njegovu istragu blokiraju oni koji se boje mašte, znatiželje i moći ideja.

Umberto Eco, kao i ostali postmoderni pisci, radi ono što su prije njega radile brojne generacije, pravi selekciju unutar tekstualne građe, a ponekad i izmisli Vanvremensko delo koje zamenjuje našu stvarnost sopstvenom.Engleski franjevački monah Vilijam od Baskervila stiže u vešto skrivenu opatiju u Alpima severne Italije. Prati ga mladi pomoćnik i benediktinski iskušenik Adso od Melka, koji mu pomaže da rasvetli surovo ubistvo.

jer zumbuli su zumbuli, a ruža je ruža, makar na kraj svijeta iznikla" nekako tako pjeva Đorđe Balašević jer se najljepše i najvoljenije stvari porede samo s ružom, a ruža je biljka koja se nalazi i na početku i na kraju svijeta ma gdje to bilo. Ime ruže HERMENEUTIČKA RECEPCIJA LIKA JORGEA DA BURGOSA U ROMANU "IME RUŽE" UMBERTA ECA. Posted on 24.

POVEZANE KNJIGE