Koštani satovi

Koštani satovi - Mitchell, David | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mitchell, David
DIMENZIJA
12,14 MB
NAZIV DATOTEKE
Koštani satovi.pdf
ISBN
7232418201544

OPIS

Život glavne junakinje ovog ambiciozno zamišljenog romana ispričan je u šest dijelova, od trenutka njezina bijega iz kuće s 15 godina do razdoblja kad, 60 godina poslije, Holly pratimo na zapadnoj obali Irske gdje se sklonila dok svijet hrli prema ekološkoj katastrofi i raspadu globalnog društvano-ekonomskog poretka. Svih šest dijelova ima različite pripovjedače i odvija se u različitim kronološkim odsječcima, od realističkih prvih dijelova do sjenovitih paralelnih svjetova koji su naseljeni besmrtnim Anakoretima, koji svoju dugovječnost hrane ritualnim žrtvovanjem ljudske djece, i njihovim neprijateljima Horolozima, koji su “pozitivci” što besmrtnost postižu reinkarnacijom. Fantastične elemente romana u početku tek naslućujemo kroz pukotine u našoj stvarnosti, da bi svoj maksimum dosegnuli u petom dijelu romana, a u završnom dijelu potpuno nestali.

U širem izboru za nagradu Man Booker "Fascinantno." — The New Yorker Nakon strasne svađe s majkom zbog dečka, petnaestog... DAVID MITCHELL: Koštani satovi.Nakon strasne svađe s majkom zbog dečka, petnaestogodišnja Holly Sykes za sobom zalupi... Besplatna dostava za sve narudžbe iznad 500 kn 091 25 81 981 Koštani satovi Tekstualna građa, tiskana .

Radnja romana započinje strasnom svađom s majkom zbog dečka, nakon koje petnaestogodišnja Holly Sykes za sobom zalupi vrata obitelji i starom životu.Holly nije tipična tinejdžerica što bježi od kuće: kao senzibilno dijete kojeg su svojedobno kontaktirali glasovi koje je znala tek kao "ljude s radija", pravi je gromobran psihičkih fenomena. Nakon romana Atlas oblaka, Livada crnog labuda i Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta na hrvatskom su objavljeni i Koštani satovi engleskog romanopisca Davida Mitchella, i to u odličnom prijevodu Saše Stančina. To je četvrti roman koji sam pročitao i iznova me fascinirao maštom, realizacijom ideja u tekstu i stilom.

POVEZANE KNJIGE