Iz prve ruke – knjiga III

Iz prve ruke – knjiga III - Brešić, Vinko | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Brešić, Vinko
DIMENZIJA
9,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Iz prve ruke – knjiga III.pdf
ISBN
2253591833905

OPIS

Godine 1997. autor je na temelju vlastitih višegodišnjih istraživanja hrvatske autobiografije objavio zbornik od 157 autobiografija 100 hrvatskih pisaca novije hrvatske književnosti. Prilozi su kronološki složeni i komentirani te popraćeni imenskim kazalom. Budući da se radi o građi od gotovo tisuću i pol kartica teksta, autobiografije su objavljene u tri knjige držeći se kronologije i proporcija planiranih knjiga. U treću knjigu uvršteni su prilozi 28 autora.

Pripremio je nakon toga prezentaciju preko Instagram profila, sa ... Godinama putujući svijetom, boraveći u različitim kriznim žarištima, autorica nam iz prve ruke svjedoči o ključnim trenucima suvremenog doba te ih stavlja u kontekst ponekad nepoznat domaćoj publici. Ivana Dragičević nam u ovom izvrsnome djelu donosi priče iz svijeta politike i ekonomije propitujući fenomen nejednakosti. U Splitu je predstavljena knjiga "King of the ring" koju je započeo pisati legendarni borac Branko Cikatić ali je zbog uznapredovale bolesti nije uspio završiti.

Ibuse Masudi budi savjest svakog čovjeka i opominje ga na užase uništenja nuklearnom radijacijom. U teškim mukama umiru ozračeni junaci ovog romana, razoren je čitav grad, survava se ... Digitalna revolucija iz prve ruke.

POVEZANE KNJIGE