Dinamo

Dinamo - Tomašević, Miroslav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tomašević, Miroslav
DIMENZIJA
12,80 MB
NAZIV DATOTEKE
Dinamo.pdf
ISBN
5997768905462

OPIS

Edicija je zamišljena kao pitko i dinamično štivo koje čitatelja poput vremeplova vodi kroz klupsku povijest, a posebice kroz doba začinjeno sa 10 uzastopnih naslova prvaka. Knjiga se dijelom izdvaja iz konteksta ovoga desetljeća i zaranja dublje u povijest još od doba Građanskog i donosi raritete poput originalnoga statuta kluba iz 1912. uz mnoštvo popratnih priča i trivija. Nakon što je dotjeran izašao iz „hangara“ Lige za ostanak Dinamo je na mlazni pogon uzletio do 10. uzastopnog naslova. Sa zlatnoga pehara još se zrcale kadrovi nogometnih romantika Modrića, Mandžukića, Eduarda, Kovačića… Prisjećamo se što su govorili i razmišljali sami igrači, evociramo velike utakmice, plovimo kroz razdoblje u kojem je Dinamo devet puta zaredom uskočio u skupinu Uefinih natjecanja i pritom, iz sad već proslavljene škole, formirao i oblikovao nositelje hrvatske reprezentacije.

Tab "Utakmice" za GNK Dinamo Zagreb prikazuje zadnjih 100 utakmica iz sporta Nogomet sa statistikama i prikazom pobjeda i poraza. Također, ovdje je prikazan raspored svih ... A dynamo is an electrical generator that creates direct current using a commutator.Dynamos were the first electrical generators capable of delivering power for industry, and the foundation upon which many other later electric-power conversion devices were based, including the electric motor, the alternating-current alternator, and the rotary converter.

I Dinamo, u koji ne uđe defetizam kad suparnik koji je na koljenima dvaput uspije izjednačiti i vratiti se u život, nego opet ubaci u višu brzinu i dobije utakmicu. GOL! Dinamo - Hajduk 3:1 Mrežu je zatresao Lovro Majer. 83' Lovro Majer škaricama vodi Dinamo do 3:1! Lijepa akcija Modrih sve je išlo brzo i tečno, Gvardiol je s lijeve strane ubacivao u sredinu, Simić je samo malo zasmetao lopti koja dolazi Majeru iza leđa, a on se sjajno snašao i škaricama zabio za 3:1.

POVEZANE KNJIGE