Dinamo

Dinamo - Tomašević, Miroslav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Tomašević, Miroslav
DIMENZIJA
9,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Dinamo.pdf
ISBN
3646760459474

OPIS

Edicija je zamišljena kao pitko i dinamično štivo koje čitatelja poput vremeplova vodi kroz klupsku povijest, a posebice kroz doba začinjeno sa 10 uzastopnih naslova prvaka. Knjiga se dijelom izdvaja iz konteksta ovoga desetljeća i zaranja dublje u povijest još od doba Građanskog i donosi raritete poput originalnoga statuta kluba iz 1912. uz mnoštvo popratnih priča i trivija. Nakon što je dotjeran izašao iz „hangara“ Lige za ostanak Dinamo je na mlazni pogon uzletio do 10. uzastopnog naslova. Sa zlatnoga pehara još se zrcale kadrovi nogometnih romantika Modrića, Mandžukića, Eduarda, Kovačića… Prisjećamo se što su govorili i razmišljali sami igrači, evociramo velike utakmice, plovimo kroz razdoblje u kojem je Dinamo devet puta zaredom uskočio u skupinu Uefinih natjecanja i pritom, iz sad već proslavljene škole, formirao i oblikovao nositelje hrvatske reprezentacije.

U maglovitim uvjetima, vodeći je dvojac Hrvatski Telekom Prve lige ubilježio nove pobjede: Osijek je s 3:0 nadjačao Slaven Belupo, a Dinamo je s 2:0 bio bolji od Lokomotive. Osijek - Slaven Belupo... Dinamo je hrabro ušao u susret i već u drugoj minuti Luka Ivanušec je s ruba kaznenog prostora mogao ozbiljno ugroziti ruska vratar, no loše je pucao.

28.02.2021 u 19:40 Dinamo, koji se ne povlači na 1:0, Dinamo, kojemu ne uđe voda u uši nakon što sam sebi zabije gol u trenucima kad se očekuje da poveća prednost. I Dinamo, u koji ne uđe defetizam kad suparnik koji je na koljenima dvaput uspije izjednačiti i vratiti se u život, nego opet ubaci u višu brzinu i dobije utakmicu. GOL! Dinamo - Hajduk 3:1 Mrežu je zatresao Lovro Majer.

POVEZANE KNJIGE