Između koljena

Između koljena - Dragaš, Božica | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Dragaš, Božica
DIMENZIJA
4,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Između koljena.pdf
ISBN
8409496604646

OPIS

Prva knjiga Božice Dragaš Između koljena otvara pitanje oduvijek i zauvijek i posvuda osjetljive teme – incesta. Tinka je knjižničarka posvećena svojem, ne naročito uzbudljivom poslu, na kojem joj jedine brige zadaju formalna pravila knjižničarske struke. Iza te naizgled rutinske, pomalo i učmale egzistencije, kojoj su prethodili, polako doznajemo, razoreni obiteljski odnosi i poremećene društvene okolnosti, krije se cijeli pogon koji je Tinka razvila – poput vježbi disanja i kontrole panike – ne bi li lakše ovladala svojom složenom situacijom. Naime, njezina dugogodišnja incestuozna veza s bratićem Borisom tajna je koja se ne smije nikome povjeriti. A ta je veza upravo na kušnji: prekinut će se u ponoć kada isteknu tri mjeseca od njihova posljednjeg kontakta. Odbrojavanje je u tijeku, Tinka mijenja posao, piše studiju o incestu i, sva izranjavana životom u ilegali i stresu, upoznaje Filipa. No, ni s njim stvari nisu baš jednostavne… O tome postoji li unutar labirinta propisa i zabrana mogućnost slobode izbora, u ovoj se knjizi govori glasom novim, preciznim, čvrstim, upućenim u ono o čemu pripovijeda i što problematizira. A incest, kao strast i kao ljubav koja ne bira, uvijek će biti velika tema, koliko god se rijetko o njemu govorilo.

Tinka je knjižničarka posvećena svojem, ne naročito uzbudljivom poslu, na kojem joj jedine brige zadaju formalna pravila knjižničarske struke. Koljeno (lat. articulatio genus) je zglob koji spaja bedrenu kost sa cjevanicom (goljenicom), a sastoji se od dva zglobljavanja (artikulacije): jedno je između bedrene kosti i tibije (tibiofemurski zglob), a drugo između bedrene kosti i ćašice (čašičnofemurski zglob).

U sjedećem položaju ispružimo ruke i pokušamo dotaknuti nožne prste. Pazite da ne odižete ... Božica Dragaš IZMEĐU KOLJENA.

POVEZANE KNJIGE