Gospodar svijeta

Gospodar svijeta - Benson, Robert Hugh | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Benson, Robert Hugh
DIMENZIJA
11,65 MB
NAZIV DATOTEKE
Gospodar svijeta.pdf
ISBN
1496297259138

OPIS

Ova je knjiga posljednjih godina postala vrlo popularna, ali iz krivih razloga. U publicitetu koji je okružuje, najviše se ističe njezina važnost u očuvanju vrijednosti katoličke crkve. No, mudriji čitatelji – to su, nadamo se, oni koji čitaju ovaj članak – pogledat će ispod mulja i u njoj pronaći važnu poruku.Crkva i vjera u nešto veće od nas samih nemaju nikakvih dodirnih točaka – osim, možda, onih umjetnih, kao što su rituali i težnja institucija za samoočuvanjem – te ne bismo svijet trebali gledati crno-bijelim naočalama koje nas sprečavaju da previdimo fundamentalne pogreške u modernoj religiji materijalizma i znanosti.

Obraćajući se novinarima na letu iz Manile za Rim, Papa je rekao da će oni koji su pročitali Bensonovu knjigu- "shvatiti što mislim pod ideološkim kolonizacijom".To je upečatljiva primjedba, štoviše, Gospodar Svijeta zapravo i nije knjiga o kolonizaciji; nego o Antikristu ... Gospodar svijeta završava svoju misiju tako da zapovijedi eutanaziju svih preostalih pravovjernika, ili kako ih se već sad zove, fundamentalista. Eutanazija u tišini, tajno, skoro bezbolno ­ tako naraštaji neće moći pričati o mučeničkom herojstvu, o sjemenju mučeništva, o svecima.

godine koju je režirao Peter Weir, a u kojoj su glavne uloge ostvarili Russell Crowe kao Jack Aubrey i Paul Bettany kao Stephen Maturin. Film su distribuirale kompanije 20th Century Fox, Miramax Films i Universal Studios. Roman Gospodar svijeta Roberta Hugha Bensona po mnogima je najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini. R oman Gospodar svijeta Roberta Hugha Bensona po mnogima je najproročanskije djelo u svjetskoj književnosti, koje na vrlo slikovit i uzbudljiv način prikazuje svijet posljednjih vremena u kojemu prikriveni sekularistički totalitarizam neprimjetno zarobljava ljude, uništava vjeru i pripravlja put Antikristovoj vladavini..

POVEZANE KNJIGE