Tajne uma

Tajne uma - Stafford, Tom | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stafford, Tom
DIMENZIJA
11,28 MB
NAZIV DATOTEKE
Tajne uma.pdf
ISBN
2276782415810

OPIS

Pomislite na to što se sve događa dok ovo čitate: kako vam se oči miču da bi pratile riječi, kako se odsutno češkate po ruci dok razmišljate, pomislite na sve pokrete koji vam odvlače pažnju, šumove i druge stvari koje bi vas ometale, ali ih filtrirate. Sve kao da se odvija automatski – kao čarolijom. No, u pozadini neumorno radi vaš mozak, zastrašujuće složen sustav za obradu informacija, sličniji ekosustavu nego kompjuteru. U Tajnama uma upoznat ćete se sa svakodnevnim zadaćama svog mozga, kako biste malo bolje upoznali sebe, i na vrlo opipljiv način osjetili kako zaista funkcioniramo. Za nepovjerljive i one koji žele znati više, svaki trik upućuje na najnoviju znanstvenu literaturu. U knjizi ćete, uz ostalo: Istražiti krajolike svoga mozga: uživajte u prizorima i razgledajte znamenitosti. Pratiti tok vidnog sustava, od pokreta oka do rekonstrukcije slike. Obratiti pažnju na pažnju – i vidjeti kako je koristite za filtriranje informacija još puno prije nego ih postanete svjesni. Razumjeti kako ono što vidite, dodirujete ili čujete, objedinjavate svojom jezičnom sposobnošću – i što se događa kad nam se osjetila posvađaju. Nazrijeti kako mozak vidi vaše tijelo (puno drukčije od tijela kakvo vidite u zrcalu). Zaključivanjem rješavati svakodnevne praktične probleme, i vidjeti gdje vas logika ostavlja kratkih rukava. Razumjeti kako učite, počevši od jednostavnog udešavanja, preko učinka konteksta do ubacivanja lažnih sjećanja. Proniknuti u naš poseban tretman drugih ljudi: što im (i kako) vidimo na licu, i kako im, u određenoj mjeri, čitamo misli. Ova knjiga se najbolje čita surfajući Internetom – popraćena je interaktivnim Java programima, animiranim filmovima i drugim multimedijalnim sadržajima. Dodatni trikovi, novi tekstovi i aktualne vijesti čekaju vas na stranici www.mindhacks.com. Tajne uma omogućuju vam da provjerite teorije neuroznanosti na vlastitim sivim stanicama. Ako ste se oduvijek htjeli zbližiti sa svojim mozgom a niste imali hrabrosti za kirurški zahvat u kućnoj radinosti, ovo je knjiga za vas. -The Guardian

Harv Eker - HARPER COLLINS ©2005 „Sve se svodi na slijedede: ako vaš podsvjesni 'financijski nacrt' nije 'postavljen' na uspjeh, ništa što naučite, ništa što znate, i ništa što učinite nede imati utjecaja ... Tajne kontrole uma. Alternativa.

„Pa u ovom slučaju je bih rekla da slobodu govora treba izražavati, ali ona se mogla izraziti i na drugačiji način", odgovorila je predsjednica. „Na slučaju Zorana Ercega vidimo da sudski procesi mogu biti mnogo brži. Mislite li da u Hrvatskoj idemo ka gušenju slobode govora?", pitala je novinarka Media Servisa.

POVEZANE KNJIGE