Začini

Začini - Ozmec, Nataša | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ozmec, Nataša
DIMENZIJA
8,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Začini.pdf
ISBN
2733061726446

OPIS

Začini su ono što našu hranu pretvara u gurmanski užitak. Bilo da koristite svježe zeleno bilje, sjemenke, prahove raznih boja i mirisa, začini će oplemeniti svako jelo: od malo papra u juhi do raskošnih egzotičnih jela. No osim što raduju naše okusne pupoljke, začini su i riznice ljekovitih svojstava i mogu pomoći kod raznih tegoba. Prepuni su antioksidansa i jedinstvenih fitonutrijenata koje nećete pronaći u drugim namirnicama. U ovoj su knjizi navedena najvažnija ljekovita svojstva dvadesetak začina, potvrđena znanstvenim istraživanjima, ali i savjeti o praktičnoj upotrebi u kuhinji s jednostavnim receptima koji će vam dati ideje kako da još bolje iskoristite moć začina.

Spektar začina iz cijelog svijeta, od popularnog cimeta, klinčića, crnog papra, do egzotičnijih primjera kao što su tonka, macis, papar timut... Začini se od pamtivjeka dodaju hrani kako bi pojačali i sakrili njen okus i miris, olakšali probavu i potaknuli apetit; u hladnim krajevima dodaju se začini koji griju, u vrućim oni koji potiču znojenje i hlade. Gotovo svi začini su i ljekovite biljke, ali ovdje ćemo se baviti samo njihovim utjecajem na okus i miris […] Začini su se nekoć upotrebljavali kako bi se anulirao miris ne baš svježe hrane ili za popravljanje okusa ne baš ukusne hrane.

Proizvodi od rajčice ... kofer. eko začini 102.00kn PUPOLJAK PERZIJSKE RUŽE ŽUTI - kofer.

POVEZANE KNJIGE