Genijalka

Genijalka - Lu, Marie | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lu, Marie
DIMENZIJA
7,52 MB
NAZIV DATOTEKE
Genijalka.pdf
ISBN
9733395171075

OPIS

Nastavak bestselera Legenda. U romanu Genijalka Marie Lu daje novi sjaj seriji Legenda. Majstorski stvarajući sugestivne urbane krajolike budućnosti, učinila je zanimljiv novi korak u ovoj priči za mlade. Bivši neprijatelji Day i June sklopili su zamršen savez pun tjeskobnih strasti. Iz bizarnog Vegasa budućnosti, koji je postao vojni velegrad u kojem se ratni manevri miješaju s poznatim noćnim užitcima, njih dvoje putuju do fronte u snježnom Coloradu. Povezuju se s Patriotima, nemilosrdnim pobunjenicima, koji natjeraju June na tajnu akciju u luksuznom središtu republičke moći. Day i June upletu se u opasnu urotu radi atentata jer žele zaštititi voljene osobe i spasiti svoju zemlju. No June se spetlja s Andenom, naočitim vođom Republike… Premda je riječ o poznatom zapletu – okorjeli borac iz nižeg staleža sukobljava se s aristokratom zbog ljubavi jedne djevojke – Lu oštroumno razrađuje klasne odnose pa je trokut pogibeljniji za likove i zanimljiviji za nas čitatelje. Dobro oslikan svijet, politička pozadina i uvjerljivost likova daju priči svježinu. Vizija distopijske urbane džungle Los Angelesa sadržava viteštvo Robina Hooda, ali i sjaj i bijedu Blade Runnera. Majstorstvo u pripovijedanju!

Kada je riječ o izboru djeteta godine, Gitanjali Rao je mlada genijalka za koju smo po prvi put čuli prije tri godine kada je osvojila nagradu multinacionalnog konglomerata 3M zbog svog nevjerojatnog izuma kojim se na brz i jeftin način može provjeriti kvaliteta vode u domaćinstvu što je u tom trenutku bio veliki problem za Ameriku. Ono najljepše čime se s pravom može ponositi cijela Srednja škola je prvo mjesto na Državnom natjecanju koje je osvojila učenica 3. G razreda Julia Jelena Toplak u kategoriji Znanje..

Majstorski stvarajući sugestivne urbane krajolike budućnosti, učinila je zanimljiv novi korak u ovoj priči za mlade. Bivši neprijatelji Day i June sklopili su zamršen savez pun tjeskobnih strasti. Opis - GENIJALKA.

POVEZANE KNJIGE