Povijest glazbe u 50 glazbala

Povijest glazbe u 50 glazbala - Wilkinson, Philip | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilkinson, Philip
DIMENZIJA
6,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest glazbe u 50 glazbala.pdf
ISBN
8867659316080

OPIS

Četiri stotine godina stara priča koju pripovijedaju glazbala – 50 popularnih priča o glazbalima, njihovu razvoju i utjecaju na zapadnjačku glazbu, od srednjega vijeka do danas.Za glazbenike, profesore, studente i učenike i sve koji uživaju u glazbi, ova knjiga je divno i informativno putovanje orkestrom, ali i šire. U knjizi se kronološki predstavlja 50 glazbala svih orkestralnih sekcija – drvenih i limenih puhaćih, gudaćih i udaraljki. Neka od glazbala reflektiraju glazbenu epohu ili kontekst unutar kojega su bila najpopularnija, kao na primjer čembalo u baroku ili mali bubanj u vojnim paradama. Od lutnje i violine do piccola i ksilofona, istražen je cjeloviti raspon orkestralnog zvuka, uključujući glazbala koja se u orkestru rijetko čuju, poput sintesajzera. Glazbala su prikazana u bogatoj paleti modernih i arhivskih fotografija te slikarskih djela. Tekstovi sadrže informacije o povijesnom i geografskom podrijetlu, a ilustracije uz komentare opisuju građu glazbala, način na koji se svira i ugađa te tonski opseg. U ovom prekrasno ilustriranom vodiču pojavljuju se graditelji glazbala koji su ih izradili, slavni skladatelji koji su za njih pisali i virtuozni glazbenici koji su ih svirali.

Razne klepetaljke i zujalke od drveta ili ljuske oraha, guslice od kukuruzovine, male dječje diplice, fučkalke od gline, itd. još se mogu naći u pojedinim ... stalno u određeni dan ili više dana u godini, ponajviše uz kakve blagdane, crkveno-kalendarske datume ili pak uz godišnje klimatske mijene" (Hranjec, 1991: 58).

Četiri stotine godina stara priča koju pripovijedaju glazbala - 50 popularnh priča o glazbalima, njihovu razvoju i utjecaju na zapadnjačku glazbu, od srednjega vijeka do danas. Povijest glazbe u 50 glazbala Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

POVEZANE KNJIGE