Hrabrost istine

Hrabrost istine - Foucault, Michel | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Foucault, Michel
DIMENZIJA
11,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrabrost istine.pdf
ISBN
1614427571650

OPIS

Predavanja održana na College de France 1984. godine u ovom svesku izravni su nastavak serije izlaganja na temu parezije objavljenih u knjizi “Vladanje sobom i drugima” (Izdanja Antibarbarus, 2010.), gdje autor dalje istražuje slobodno govorenje i prakse istinitog govorenja na temelju korpusa antičke filozofije, fokusirajući se na niz problema istinskog i istinitog života.

Hrabrost istine. Predavanja na Collège de France (veljača i ožujak 1984.), izravni su produžetak i zaključak serije izlaganja na temu parezije, oko koje su organizirana posljednja Foucaultova ... Michel Foucault: Hrabrost istine Hrabrost istine čini diptih s Vladanjem sobom i drugima i nastavak je Foucaultovih razmišljanja o antičkoj filozofiji i istraživanja o djelovanju općenito, a posebno o djelatnosti filozofa.

Predavanja na Collège de France (veljača i ožujak 1984.), izravni su produžetak i zaključak serije izlaganja na temu parezije, oko koje su organizirana posljednja Foucaultova ... Prekrivanje Istine - Ne isplati se, znam iz vlastitog iskustva, ne isplati se ici protiv drugih, ali najvise se ne isplati ici protiv sebe. Svaki put kada odemo protiv sebe gazimo neki od svojih principa, povrijedjujemo sami sebe.

POVEZANE KNJIGE