Tito

Tito - Ridley, Jasper | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ridley, Jasper
DIMENZIJA
3,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Tito.pdf
ISBN
9686212051254

OPIS

Biografija Ridleyeva knjiga o Titu do sada je prevedena na dvadesetak jezika. U Velikoj Britaniji doživjela je tri izdanja, a otkako se 1994. pojavila na tržištu najčitanija je knjiga političke publicistike. Riječ je o Titovoj biografiji. Autor, uz brojna svjedočenja, mnoštvo zanimljivih i manje poznatih detalja, provjerenih izvora i anegdota, izlaže biografske činjenice o Titu i iznosi kronologiju povijesnih i političkih procesa unutar kojih se oblikovala državnička fizionomija Josipa Broza. Na stranicama knjige susre?emo glavne aktere hrvatske (i jugoslavenske) političke scene. Tu su i najznačajnije ličnosti i događaji koji su obilježili 20. stoljeće. Knjiga o Titu ima 532 stranice i 40 fotografija, opremljena je kritičkom aparaturom, kartama i kazalom imena. Sve što niste znali o legendarnom maršalu i gentlemanu, predsjedniku i političaru svjetske slave – saznajte iz Ridleyeve knjige o Titu. Kada se knjiga pojavila u knjižarama, u listopadu 2001, do svibnja 2002. bila je najprodavanija i najčitanija knjiga u Hrvatskoj! Provjerite zašto! Po ovoj knjizi BBC je snimio dokumentarni film o Titu.

- Ljubljana, 4. svibnja 1980.), bio je jugoslavenski političar, revolucionar, državnik, vođa Saveza komunista Jugoslavije, autokrat, diktator i predsjednik Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije bez ograničenja trajanja mandata. Josip Broz Tito (szerbül: Јосип Броз Тито, fonetikusan: [jɔ̝̂sip brɔ̝̂ːz tîtɔ̝], születési neve Josip Broz; Kumrovec, 1892.

Politička misao, 14 (4), 523-544. Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/114792 Zlatnik Josip Broz Tito.

POVEZANE KNJIGE