Zapisano metkom

Zapisano metkom - Žmirić, Zoran | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Žmirić, Zoran
DIMENZIJA
12,48 MB
NAZIV DATOTEKE
Zapisano metkom.pdf
ISBN
3222678738595

OPIS

Pjesnička zbirka suvremenog hrvatskog književnika, dobitnika više nagrada i priznanja (rođen u Rijeci). Lirski subjekt nalazi se u stalnoj graničnoj situaciji, na stalnome rubu, u stalnome limbu izloženosti smrti i boli, patnji, suočavanju slika prethodnoga sa slikama aktualnoga. Žmirić iskreno ispisuje jedinstveni dnevnik unutrašnje transformacije od momka u muškarca, od djeteta koje ne pati i ne poznaje bol u čovjeka koji pati i koji poznaje bol i s njome se nosi onako kako zna i umije. Prisutni su jaki kontrasti vanjsko-unutrašnje, bivše-sadašnje, idila (Toskana)-ratište, ljubav-rat, kratke lirske forme-pripovijedanje u stihu. Ostaje osjećaj potpunog suživljenja s pjesnikom, s boli koja je inherentna ratu. No, autor istovremeno prelazi granicu, transcendira, ispitujući ono što se krije onkraj stvarnosti, te na taj način nadilazi banalnost stvarnosnog i zalazi u područje eshatološkog i istinski katarzičnoga. Pjesnik je, ovom, dubinom sadržaja i iskaza posve autentičnom i nezaobilaznom zbirkom, značajno pridonio cjelokupnom korpusu hrvatskoga ratnog pisma.

metkom koji mu je bio namijenjen sve dok ne prekrijem zid uz koji spavam tako ću postati najveći neubojica koji je hodao ovim poljima i u rovu se uz cigaru odupirao zavisti +++ limena stolica na zgarištu sklopljena da ne zauzima prostor Zapisano metkom. sri, 24.06.2015 u 00:00.

knjizevnostuzivo 2 komentara [Iz zbirke u nastajanju Zapisano metkom] Igrajmo se rata. Ti počinješ. Metkom Sp z.o.o przetwarza Twoje dane osobowe zbierane w Internecie, w tym informacje zapisywane w plikach cookies, w celu personalizacji treści oraz reklamy, udostępniania funkcji mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu w Internecie. Tijekom pandemijske godine oboreni su svi prethodni rekordi, i malo je vjerojatno da će u skorije vrijeme biti ponovno oboreni, budući da je u samo dva proljetna mjeseca, dok je u Hrvatskoj, ali i širom svijeta, bilo na snazi „zaključavanje" projekt je zabilježio 345 tisuća korisnika - za usporedbu, toliko je ukupno bilo korisnika tijekom 2016.

POVEZANE KNJIGE