Bela, dijete drago

Bela, dijete drago - Krleža,Miroslav | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krleža,Miroslav
DIMENZIJA
7,57 MB
NAZIV DATOTEKE
Bela, dijete drago.pdf
ISBN
9885373967236

OPIS

Draga Belo, Ti imaš snage da me dohvatiš od vremena na vrijeme na mojoj najslabijoj strani, a to je potpuno pomanjkanje svakog otpora spram Tebe…Dragi Fric, Jesi li se već vratio s puta? I je li ovo ćutanje zlurado zlonamjerno i ako jest, molim zašto?Pisma Bele i Miroslava Krleže, koja su jedno drugome slali iz europskih poštanskih ureda od Pariza do Irkutska i koja, rekao bi sam Krleža, “nisu ljubavna u običnom smislu, kako se već takva pisma pišu, ali su mogla imati ‘ljubavni’ karakter”, čitaju se kao velika životna priča, ali i kao društveni roman vremena koje i dalje traje. Stotinu pisama kronološki sabranih u ovome izdanju nije samo epistolarna rekonstrukcija romance iz ostavštine hiljada listova – pisama, razglednica, brzojava, poruka, kuverti, posjetnica – nastalih između ljeta 1918. i proljeća 1981, već u određenom smislu i krležološki obrat: priređivač Vlaho Bogišić, leksikograf i pisac, u Bilješkama i Rječniku imena prepisci Krležinih daje neophodni interpretativni okvir, s nizom novih i nepoznatih pojedinosti, sastavljen od neobjavljenih Krležinih tekstova, porodičnih pisama, vlastitih čitanja te biografskih portreta. Čini se da je Miroslav Krleža, nakon svih ideoloških, političkih, literarnih i stilističkih istraga nad njegovim opusom, još uvijek biografska enigma – Bela, dijete drago, zapravo autobiografska je knjiga Miroslava Krleže.

Opširan rječnik imena, BELA, DIJETE DRAGO - Pisma - miroslav krleža (113928) - Pisma Bele i Miroslava Krleže, koja su jedno drugome slali iz europskih poštanskih ureda od Pariza do Irkutska i koja, rekao bi sam Krleža, "nisu ljubavna u običnom smis... Bela, dijete drago // Književna republika : časopis za književnost, 13 (2015), 4-6; 253-257 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni) Knjigu "Bela,dijete drago" Miroslava Krleže naručite online na webu Knjižare Ljevak . [email protected] +385 (0)1 4883 544.

Naklada Ljevak, Zagreb 2015); još je manje slutio kako je napisao knjigu u koautorstvu sa svojom jedinom i celoživotnom zakonitom supružnicom Leposavom Belom Krleža, rođenom Kangrga. U knjizi "Bela, dijete drago", među Bilješkama uz pisma objavili ste dokument presude Mili Budaku iz 1945., iako Krleža i Budak nisu imali konkretnih kontakata: zašto ste ga uvrstili? Presuda Budaku nije postala "vidljiva" ni nakon što je povodom ove knjige aktualizirana u jednom nacionalnom dnevnom listu. Čini se da je Miroslav Krleža, nakon svih ideoloških, političkih, literarnih i stilističkih istraga nad njegovim opusom, još uvijek biografska enigma - Bela, dijete drago, zapravo autobiografska je knjiga Miroslava Krleže. Miroslav Krleža - Bela, dijete drago - COVER Miroslav Krleža - Bela, dijete drago - COVER. Pisma Bele i Miroslava Krleže, koja su jedno drugome slali iz europskih poštanskih ureda od Pariza do Irkutska i koja, rekao bi sam Krleža, "nisu ljubavna u običnom smislu, kako se već takva pisma pišu, ali su mogla imati 'ljubavni' karakter", čitaju se kao velika životna priča ... Bela, dijete drago | Miroslav Krleža | Fiction | Zebrakom.

POVEZANE KNJIGE