Hrvatski znanstveni časopisi

Hrvatski znanstveni časopisi - Hebrang, Grgić, Ivana | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hebrang, Grgić, Ivana
DIMENZIJA
8,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski znanstveni časopisi.pdf
ISBN
6830412398161

OPIS

Knjiga Hrvatski znanstveni časopisi: iskustva, gledišta, mogućnosti u 14 se poglavlja bavi temeljnim pitanjima i problemima s kojima se susreću svi koji nastoje osigurati dostupnost i kvalitetu hrvatskih znanstvenih časopisa. Podijeljena je u tri tematske cjeline. Prva se bavi organizacijom uredničkog rada nastojeći odgovoriti na neka „teška” pitanja, objašnjava važnost bibliometrijskih pokazatelja za procjenu kvalitete, progovara o (r)evoluciji časopisa, o financiranju i o mrežnim sustavima za uređivanje. U drugoj je cjelini u središtu pozornosti autor – autorsko pravo, plagiranje i informacijska pismenost. Treća cjelina na temelju konkretnih časopisa analizira specifičnosti znanstvene komunikacije u hrvatskim časopisima iz različitih znanstvenih područja. Svih dvadeset dvoje autora poglavlja u knjizi vrhunski su znanstvenici koji se u svojem teorijskom i/ili praktičnom radu bave znanstvenim časopisima. Knjiga okuplja njihova iskustva i razmišljanja prikazujući trenutačnu situaciju i nastojeći potaknuti rasprave o budućem razvoju hrvatskih znanstvenih časopisa u sklopu nacionalne i svjetske znanstvene zajednice.

Prvi su se elektronički časopisi s potpunim tekstom i ilustracijama pojavili početkom 1990-ih (Online journal of current clinical trials, 1992). Većina današnjih elektroničkih časopisa objavljuje se i u tiskanom obliku, ali se stalno povećava broj onih koji izlaze samo ... 23 Hrvatsko matematičko društvo Hrvatski matematički elektronički časopis 30.000,00 6.983,00 255.003,00 3.570.860,00 Ukupno znanstveni časopisi Ukupno časopisi za popularizaciju znanosti Ukupno znanstveni časopisi i časopisi za popularizaciju znanosti Časopisi .

Za opći izgled i funkcionalnost portala te sigurnost podataka odgovara projektni tim HRČAK, a za sadržaj, ažurnost i točnost podataka unutar ... Hrvatski znanstveni časopisi. Iskustva, gledišta, mogućnosti.

POVEZANE KNJIGE