Moramo postati konkretni

Moramo postati konkretni - Horvat Čeč, Željka | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Horvat Čeč, Željka
DIMENZIJA
10,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Moramo postati konkretni.pdf
ISBN
1510567592903

OPIS

Novi glas hrvatske poezijeŽeljka Horvat Čeč uspješno se služi različitim pjesničkim registrima kako bi pronašla pravi glas kojim bi oblikovala traume odrastanja, bolesti, ljubavi, zlostavljanja… koje pokušava analizirati i razumjeti u knjizi Moramo postati konkretni. Ili kako bi se suprotstavila primitivizmu i nasilju, prokazala glupost, prekoračila konvencije… Pripovjedačica, ako se tako može nazvati pjesnički glas u prvom licu, oblikuje svijet na čijem suprotnom polu stoji drugi kojeg se boji i kojem se pokušava približiti. To prilaženje drugom često je praćeno strahom i sumnjom, a seks, kao jedna od strategija tog približavanja, uz ljubav naravno, najčešće je trenutak oduška, slobode, brisanja granica. I u dužim narativnim dionicama, i u onima u kojima su veze između označitelja i označenog mnogo labavije, Željka Horvat Čeč pokazuje zavidnu spisateljsku vještinu, ali i hrabrost, jer doista je, usprkos posvemašnjoj seksualiziranosti društva, i danas rijetkost da jedna pjesnikinja tako konkretno, a daleko od svake banalnosti, progovori o ženama i muškarcima u intimnom i društvenom klinču.

U suradnji s izdavačkom kućom VBZ, časopis i portal Menu čitateljima daruje 3 primjerka knjige Željke Horvat Čeč 'Moramo postati konkretni'. moramo postati konkretni na više načina bilježiti troškove, spremati račune slikati dijete da zapamtimo kako je raslo šetati psa da nas zavoli gledati se u oči da ne zaspimo sami zalijevati onu... U petak. 9.

koje pokušava analizirati i razumjeti u knjizi Moramo postati konkretni. Ili kako bi se suprotstavila primitivizmu i nasilju, pro… moramo postati konkretni na više načina bilježiti troškove, spremati račune slikati dijete da zapamtimo kako je raslo šetati psa da nas zavoli gledati se u oči da ne zaspimo sami zalijevati onu smokvu u dvorištu da ne uvrijedimo prirodu mahati ljudima i dijeliti čestitke prijateljima moramo šetati uz more kažeš a ja moramo šetati uz more kažeš a ja da ću početi ubijati zle ljude ti kažeš da sam luda a ja da moramo postati konkretni.

POVEZANE KNJIGE