Nordijska mitologija

Nordijska mitologija - Andreas Munch, Peter | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andreas Munch, Peter
DIMENZIJA
6,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Nordijska mitologija.pdf
ISBN
6631805263666

OPIS

Nordijska ili Skandinavska mitologija predstavlja predkršćansku religiju, vjerovanja i legende skandinavskih naroda, uključujući i one koji su se nastanili na Islandu, gdje su pisani izvori Nordijske mitologije sakupljeni.

sjevernogermanska mitologija), ali je poznatija od mitologije ostalih germanskih naroda. Razlog tomu je činjenica da su narodi Skandinavije i Islanda pokršteni kasnije pa su, prema tome, duže njegovali svoja pretkršćanska vjerovanja.

Upoznajemo je iz norveških izvora što potječu i Nordijska mitologija nije možda toliko poznata kao grčka, rimska ili egipatska no ipak i onda zauzima svoje mjesto u povijesti i kulturi te ima svoj utjecaj u suvremenoj kulturi u obliku brojnih knjiga, filmova, video igara, stripova, glazbenih žanrova i mnogih drugih stvari. Neil Gaiman NORDIJSKA MITOLOGIJA 80,00 kn - 225,00 kn Luksuzno ograničeno izdanje u 500 primjeraka - svaka knjiga ima svoj individualni broj , a jamči ga plastificirana naljepnica na vakumiranom ovitku. Nordijska ili Skandinavska mitologija predstavlja pretkršćansku religiju, vjerovanja i legende skandinavskih naroda, uključujući i one koji su se nastanili na Islandu, gdje su pisani izvori nordijske mitologije sakupljeni.Ipak je važno napomenuti da finska mitologija nije ista kao i nordijska iako sadrže neke sličnosti. Nordijska mitologija je najbolje očuvana verzija starije germanske ... S početkom u stvaranju legendarnih devet svjetova, s prikazom ključnih pothvata bogova - katkad tragičnih, katkad podosta smiješnih - i sa svršetkom u Ragnaroku, kraju svijeta, smaku svega, Nordijska mitologija pruža nadahnut uvid u ostavštinu jedne minule kulture, prenoseći iskru njenog pjesništva u naše vrijeme. Nordijska mitologija je mitologija severnih germanskih naroda, potiče iz nordijskog paganizma, nastavlja se kroz pokrštavanje Skandinavije i u moderno doba je u obliku skandinavskog folklora.

POVEZANE KNJIGE