Putopisi, impresije, zapisi

Putopisi, impresije, zapisi - Andrić, Ivo | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andrić, Ivo
DIMENZIJA
6,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Putopisi, impresije, zapisi.pdf
ISBN
9841464036560

OPIS

O svojim iskustvima povezanima s kulturom putovanja: o intenzivnim doživljajima različitih pejsaža, o stazama kojima je kročio, o predjelima i krajevima koje je posjetio, o kretanju tijela i lutanju duha Andrić je napisao mnogo tekstova, a u ovom su izboru: Na Vavelu i Skalki, 1. i 3. maja, Tri izložbe, Šetnje, Hrvatska izložba, Kroz Austriju (zabeleške s puta), Portugal, zelena zemlja (odlomak putopisa), Leteći nad morem, Španska stvarnost i prvi koraci u njoj, Sever (odlomak), Zemlja na Severu, Na Nevskom prospektu (odlomak), Utisci iz Staljingrada, Predeli, Na kamenu, u Počitelju; Kraj svetlog Ohridskog jezera, Staze, Lica, San o Gradu (povodom Iva Vojnovića Maškarate ispod kuplja), Vino, U ulici Danila Ilića, Jedan pogled na Sarajevo, Na jevrejskom groblju u Sarajevu, Raja u starom Sarajevu, Na vest da je Brusa pogorela, U Šopenovoj rodnoj kući (s puta po Poljskoj), Susret u Kini i Mostovi.

Netko mjeri bogatstvo u vilama, autima. Za mene su bogatstvo prijatelji i obitelj.

do 1947., bili su u 70 država, i na tisućama otoka i otočića u Indijskom i Tihom oceanu, gdje su se susreli i s domorocima koji do tada nisu bili u dodiru sa civilizacijom. Putopisi. Putovanja iz prvog lica! Realna iskustva, doživljaji i saveti putnika.

POVEZANE KNJIGE