Ponoć

Ponoć - Majdak, Zvonimir | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Majdak, Zvonimir
DIMENZIJA
10,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Ponoć.pdf
ISBN
8604659867216

OPIS

Najnoviji roman Zvonimira Majdaka, jednoga od „stare garde“ naših književnika, smješten je radnjom u Zagrebu u vrijeme sadašnje, zgusnuto u samo nekoliko mjeseci. Uz to, tu su i sjećanja na Pariz i snovi o budućnosti… Protagonist romana, Fabijan Majski, očekuje imenovanje u diplomatsku službu u hrvatskom veleposlanstvu u Parizu (djelo inače obiluje frankofilskim motivima). Tu je ambiciju zapravo najviše poticao njegov otac vidjevši mogućnost da mu se sin dokaže kao vrstan diplomat u svjetskoj metropoli i da tako “ispuni snove” (ne samo svoje). U međuvremenu, dok čeka rješenje o postavljenju, susreće Emu, ženu koja ga je u mladosti ostavila nakon prvog sastanka, i započinje ljubavnu vezu s njom. Oboje iza sebe imaju neuspjele brakove: Ema se bila udala za bogata ali nepromišljena čovjeka koji je završio samoubojstvom, a Fabijan se rastao od žene kojoj je na prvome mjestu bila karijera. U osnovi su ove proze ljubavne priče dvoje glavnih junaka – iskustva iz njihovih “prošlih” života i sadašnja priča koja ih zbližava i potom neumoljivo razdvaja.

Uz to, na površinu su izbili i svi drugi moji postupci, poput površno odrađenog posla u uredu ... Ponoć u Parizu - Čarobni Pariz kako ga vidi Woody Allen - Pogledajte video i opis za film Ponoć u Parizu (Midnight in Paris) Isus je u svijet ušao pod najvećim mjerama opreza i nametnutoga straha. Isus je spasitelj, a ne cjepivo.

Ponoć - nakladnik Mladinska knjiga Zagreb, 1993., tvrdi uvez, format 20 x 14,5 cm, Odlično očuvana. Pojedinačna cijena 80 kn.

POVEZANE KNJIGE