Kratka povijest napretka – Wright

Kratka povijest napretka – Wright - Wright, Ronald | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wright, Ronald
DIMENZIJA
5,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Kratka povijest napretka – Wright.pdf
ISBN
6897605616878

OPIS

Svaki put kad se povijest ponovi, kažu, cijena poraste. Dvadeseto stoljeće bilo je vrijeme neobuzdanog rasta stanovništva, tehničkog napretka i bujanja potrošnje. Time smo silno opteretili sve prirodne sustave, a osobito zemlju, zrak i vodu – osnovne elemente života. U Kratkoj povijesti napretka. Ronald Wright pokazuje da su takva razdoblja bila redovita u povijesti civilizacija – pokusa u kojem već deset tisuća godina sudjelujemo, a rijetko je pod našom kontrolom. Planet je pun ostataka civilizacija koje su postale žrtvom vlastita uspjeha. Jesmo li mi zaista sljedeći ili ćemo nešto naučiti iz prošlosti, pita Ronald Wright. “Mudro, pravodobno, briljantno.” – Globe and Mail Ronald Wright je pisac, profesor arheologije i antropologije te nosilac dvaju počasnih doktorata Sveučilišta Cambridge. Proveo je više godina na terenskim istraživanjima u Meksiku i Južnoj Americi, Africi i Oceaniji. Kratka povijest napretka nastala je u sklopu prestižnih javnih predavanja kanadskog državnog radija, a po njoj je snimljen i istoimeni dokumentarni film.

Pozivajući se na Ovidijevu misao kako je ljudska narav svojom vještinom uvijek išla protiv sebe same kao na svojevrsno geslo, autor antropološke studije po kojoj je snimljen i istoimeni dokumentarni film, u pet poglavlja razmatra povijest civilizacija koje su više-manje sve prošle isti put od tehnološkog ... Trsat - kratka povijest / 1 TRSAT - najstariji je dio grada Rijeke na strmoj litici iznad kanjona Rječine, na njezinom istočnom dijelu koja nedaleko potom utječe u Riječki zaljev. Proteže se od povijesne jezgre Trsata do Sveučilišnog kampusa na istoku, a na sjeveru do naselja Strmica.

upite): Radnim danom od 08 do 16h. Pritužbe i pohvale: Kratka povijest gotovo svega.

POVEZANE KNJIGE