O podnošljivosti

O podnošljivosti - Čar, Aleš | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Čar, Aleš
DIMENZIJA
3,46 MB
NAZIV DATOTEKE
O podnošljivosti.pdf
ISBN
5764340414938

OPIS

„Uznemirujuće, monumentalno djelo Aleša Čara.“Aleš Čar, jedan od najintrigantnijih suvremenih slovenskih pisaca,u ovom majstorski komponiranom romanu prati tri generacije obitelji koja živi u rudarskom gradu uz današnju slovensko-talijansku granicu (od tridesetih godina 20. stoljeća, kada je Grad bio u Italiji, preko Drugog svjetskog rata i prekograničnog krijumčarenja u socijalističkoj Jugoslaviji do naših dana). U središtu je romana stari Otac, krijumčar i kontrabasist koji je u velikom ratu bio u četiri vojske i svirao četiri državne himne, njegovih pet kćeri (Nulta, Prva, Druga, Treća i Četvrta) i dvojica unuka (pripovjedač i Zadnji). Pisac sugestivno prikazuje globalnu vojnu ludost, a niz tanku nit istodobno se spušta i u kompleksni obiteljski labirint, pokazujući da intimni pakao nije ništa manje užasan od ideološkog. Obiteljske tajne, zamršeni odnosi, incest, sukobi čije se posljedice raspliću desetljećima čine gusto tkanje ovog briljantno napisanog romana.„Čarova šetnja 20. stoljećem donosi uvid u ono iz čega su rasle osnovne slovenske obiteljske vrijednosti i naravno u ono što ih je nemilosrdno pretresalo i razbijalo, od poslovičnog alkoholizma do incestuoznosti.“ Igor Bartož,Delo „Čar majstorski plete, povezuje i zapliće priču. Ludo. Uživljeno. Potiče na razmišljanje.“

Čar u liku starog Oca nalazi literarnog junaka čije muke i iskušenja daleko nadmašuju vrijeme u kojem živi, pravog žderača povijesti . Na vrh.

Mijenjaju se granice, prolaze države i ratovi, ali neraskidive obiteljske spone ostaju, ponekad zastrašujuće bolne i razorne. (Aleš Čar, O podnošljivosti, 2015, VBZ, Zagreb) Romanom O podnošljivosti slovenskog pisca Aleša Čara započelo je V.B.Z.-ovo putovanje, odnosno projekt Europom u 30 knjiga. Projekt će trajati tri godine tijekom kojih će se objaviti trideset knjiga suvremene europske književnosti. Početna doza iznosi 25 mg na dan.

POVEZANE KNJIGE