Dvadeset i jedna priča

Dvadeset i jedna priča - Green, Graham | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Green, Graham
DIMENZIJA
4,24 MB
NAZIV DATOTEKE
Dvadeset i jedna priča.pdf
ISBN
8927454208503

OPIS

U Podrumskoj sobi dječak svjedoči događaju koji će mu uništiti čitav život. Poput ostalih priča iz zbirke Dvadeset i jedna priča, napisanih između 1929. i 1954., i ova se oslanja na teme koje dominiraju u romanima Grahama Greenea – strah, sažaljenje i nasilje, izdaju i neumornu ljudsku potragu za spasenjem. Neke od priča su komične, poput one o trbuhu sirotog gospodina Malinga koji iz nekog tajanstvenog razloga odašilje raznorazne zvukove. Druge su ironično tužne, poput “grijeha” iz mladosti koji stigne gospodina Cartera u Porniću. Neke od njih su duboko šokantne, kao Uništavači, u kojoj dječja banda sustavno uništava čovjekov dom. Bez obzira na svoju atmosferu, sve plijene čitateljevu pažnju i nedvojbeno su djelo jednog od najvještijih pripovjedača stoljeća. “Izniman pripovjedač s talentom za prikazivanje lokalnih koloriteta koje je hvatao na prvu, iznimnim smislom za dramu, okom za dijalog i velikom vještinom za ritam proze” – The New York Times

i 1954., i ova se oslanja na teme koje dominiraju u romanima Grahama Greenea - strah, sažaljenje i nasilje, izdaju i neumornu ljudsku potragu za spasenjem. Nove knjige. 01 Dvadeset i jedna priča.

Kad se pročitaju do kraja, spiskovi oslikavaju čoveka koji se muči da bude muško, čoveka koji je ... Dvadeset i petog ožujka je napravo test koji je pokazao da je pozitivan dok je nalaz koji pokazuje da je negativan stigao jučer. „Lijepa vijest stigla je jučer i sretan sam radi toga.

POVEZANE KNJIGE