Velike kuće

Velike kuće - Jelušić, Maja | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jelušić, Maja
DIMENZIJA
8,49 MB
NAZIV DATOTEKE
Velike kuće.pdf
ISBN
5132619852448

OPIS

HVAR je prva u budućem nizu slikovnica o arhitekturi hrvatskih gradova pod nazivom Velike kuće. U ovoj slikovnici mačak Sperić, mačak koji doista svakodnevno šeće Hvarom, ima ulogu vodiča kroz grad Hvar i upoznaje nas s deset znamenitosti grada. Svaka znamenitost prikazana je fotografijom preko koje je napravljena vrhunska slika apstrahirajući detalje. Tekst o pojedinom zdanju nikada ne prelazi jednu stranicu i u stihu donosi bitne podatke o svakoj građevini. Slikovnica je nastala iz želje da se kulturna baština Hvara približi djeci, ali toplina slika u plavo-zelenom tonu koji se provlači kroz cijelu slikovnicu privlači i odrasle koji iz slikovnice mogu saznati sve bitne podatke o građevinama koje su predstavljene.

Velika većina zgrada je dobro obnovljena. Vidio sam dosta toga i konzultirao se s kolegama. Izgradnja kuće je za mnoge od nas jedan od najvećih financijskih zalogaja.

Sve više kompanija u svijetu najavljuje da će i nakon zavšetka pandemije virusa korona njihovi zaposleni nastaviti da rade od svojih kuća sa povremenim dolascima u firmu. Velika Gorica se prvi put spominje kao selo 1228. godine.Mjesto dobiva na važnosti nakon 1560.

POVEZANE KNJIGE