Samo majka i kći 2.izdanje

Samo majka i kći 2.izdanje - Matanović, Julijana | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Matanović, Julijana
DIMENZIJA
6,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Samo majka i kći 2.izdanje.pdf
ISBN
9107170796115

OPIS

Znaš, mama, ljudi kad odrastu, sve zaborave. I zbilja, ima istine u tome. Ali mame spisateljice uglavnom bježe od zaborava. Žele sačuvati svaku emociju, dah, sjećanje na majčinstvo koje je poput fantastičnog romana prepuno slika s okusom melankolije, spokoja, straha i mudrosti. Imati kćerku znači upasti u bajku, vratiti se djetinjstvu, ponovno oživjeti, ponovno proživjeti, skitati i otkrivati nepoznate predjele u kojima snena duša prebiva, igra se i kojiput pokušava odrasti. Julijanini zapisi vode nas u svijet nezaborava, bilježe i ono što kao mlade mame nismo stigle zapisali u dnevnik, a zbilo se jer iskustva su nam zajednička. Mama i kćerka tako žive u spisateljičinoj vječnosti, koja je zapravo vječnost svih nas.

Začudila sam se nad takvom izjavom, jer se po dvije ženske osobe na fotografijama ni po čemu ne može zaključiti da je jedna od njih samohrana majka. Tom prilikom sam primijetila da ja nikad o tim figurama nisam ni razmišljala kao da su majka i kći.

Umire Torquatova majka Porzia pod čudnim okolnostima. Rječnik govora grada Hvara - 2. izdanje VIII.

POVEZANE KNJIGE