Enigma

Enigma - Montefiore, Hugh Sebag | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Montefiore, Hugh Sebag
DIMENZIJA
6,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Enigma.pdf
ISBN
9443377086218

OPIS

Mnogi povjesničari su uvjerenja da u Drugom svjetskom ratu saveznici nisu pobijedili zahvaljujući smjelosti svojih vojnika na bojištima nego prvenstveno zahvaljujući genijalnosti svojih znanstvenika i pronicljivosti svojih tajnih agenata. Oni su uz mnogo muke ubrzo nakon početka rata uspjeli razbiti njemačku vojnu šifru Enigmu, za koju su Nijemci bili uvjereni da je neprobojna. Poljski agenti domogli su se njemačkog uređaja za šifriranje te shvatili kako funkcionira, britanski stručnjaci sagradili su divovske antene za hvatanje njemačkih vojnih radio-komunikacija, a britanski znanstvenici su po nacrtu genijalnog britanskog matematičara Alana Turinga sagradili prvi kompjuter na svijetu kako bi se mogli obaviti složeni matematički proračuni nužni da bi se šifra, koja se obnavljala svakog dana, redovito razbijala.

Embark on a journey of 12 chapters and discover the story behind each song - in words, pictures and music. The latest tweets from @EnigmaFNBR Enigma definition, a puzzling or inexplicable occurrence or situation: His disappearance is an enigma that has given rise to much speculation. See more. VRAĆAMO SE USKORO.

zagonetka) . Sinonim za zagonetku (osim kad se misli na narodne zagonetke).; Ono što je zagonetno, što pobuđuje dvojbe, zagonetan govor, zamršen slučaj.

POVEZANE KNJIGE