Priča o vezirovom slonu i druge novele

Priča o vezirovom slonu i druge novele - Andrić, Ivo | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Andrić, Ivo
DIMENZIJA
8,78 MB
NAZIV DATOTEKE
Priča o vezirovom slonu i druge novele.pdf
ISBN
6188896316384

OPIS

Izabrao i pogovorom popratio: akademik Krešimir Nemec U prvim poratnim novelama Andrić je nesumnjivo pojačao zanimanje za situacije u kojima će više doći do izražaja njegova humanost, socijalna svijest, sućut prema poniženima i uvrijeđenima, nego neka silna vjera u energiju otpora i borbenosti. Knjigu Priča o vezirovom slonu i druge novele sačinjavaju sljedeće pripovijetke: Čaša, U vodenici, Šala u Samsarinom hanu, Pismo iz 1920. godine, Knjiga, Zlostavljanje, Priča o vezirovom slonu, Zmija, Ćilim, Bife »Titanik«, Znakovi, Nemirna godina, Aska i vuk, Proba, Igra, Panorama, Letovanje na jugu, Svečanost, Žena na kamenu i Jelena, žena koje nema.

79-86. Isto: Autoreferencijalnost i romaneskna samosvijest.

Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži Priča o vezirovom slonu i druge priče - Ivo Andrić, Novi Grad, 5 KM, Pogledajte i ostale artikle na profilu bambida Za korištenje OLX.ba potrebno je da uključite JavaScript u Vašem Internet pregledniku, ili da instalirate novu verziju Internet preglednika. Ivo Andrić Prokleta avlija Priča o vezirovom slonu Zeko Bife Titanik Sve Andrićeve novele sabrane u dve knjige! U Novele o mutnim vremenima ušle su duže pripovjetke našeg nobelovca koje, na ovaj ili onaj način, govore o nesigurnim i nemirnim vremenima kada je ugrožen čovjekov život ili narušeno njegovo dostojanstvo. Ivo Andrić - PRIČA O VEZIROVOM SLONU i druge priče - 30 kn Andrej Hieng - BUNCANJE O RAZBIJENOM AUTOBUSU i druge novele - 30 kn August Šenoa - MLADI GOSPODIN - PROSJAK LUKA - dva kratka romana - 40 kn Jean-Paul Sartre - MUČNINA - 40 kn Silvije Strahimir Kranjčević - PJESME - 40 kn PRIČA O VEZIROVOM SLONU I DRUGE ODABRANE. 160,00 kn 80,00 kn nije dostupno.

POVEZANE KNJIGE