Za male i malo veće/Niko i Mišo

Za male i malo veće/Niko i Mišo - Stipetić - Paulić, Katica | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Stipetić - Paulić, Katica
DIMENZIJA
7,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Za male i malo veće/Niko i Mišo.pdf
ISBN
3394428323309

OPIS

U knjizi koja se može čitati s obje strane, nalaze se pjesme i kraći prozni tekst. Prvi dio knjige sadrži kratku pripovijetku o djedu Niki imačku Miši. Svakodnevni rituali činili su njihov život naoko monotonim, ali oni su zapravo živjeli u savršenom skladu s okolinom i samima sobom, mirno iz dana u dan, promatrajući prirodu i uživajući u svom prijateljstvu. U drugom djelu nalaze se pjesme o veseloj djevojčici Stelli (autoričina unuka) koju vole veliki i mali, i njenom svijetu koji je okružuje. Kraći su to pjesnićki zapisi s malo riječi, a puno iskazane ljubavi i topline. Knjiga sadrži i paralelni tekst na engleskom jeziku.

Kada je prošao ispred kamere sa naočarima na očima, male upaljene sijalice su donekle uspele da "zaslepe" kameru, pa se njegovo lice delimično nije videlo na snimku. Prostor za rentanje ili ti iznajmljivanje pogodan za sve vaše male i malo veće proslave i druženja bez obzira na povod: rođendani, diplomski, organizovanje radionica i prezentacija, gledanje utakmica ili samo sjela za vaše prijatelje u "Sobi" kao kod kuće. "Soba" ima sve što vam treba pa i više. Svi smo došli u Australiju da se takmičimo.

Od one 1946. do 1992, Sarajevo je stotinu puta postalo drugo i bolje.

POVEZANE KNJIGE