Empatija

Empatija - Krznaric, Roman | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krznaric, Roman
DIMENZIJA
8,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Empatija.pdf
ISBN
2784762932647

OPIS

Empatija je najvažnija vrlina koju čovječanstvo mora razviti u 21. stoljeću kako bi opstalo i napredovalo, smatra Roman Krznaric. Globalne probleme poput ratova, govora mržnje, klimatskih promjena ili pak nezdravih odnosa ne možemo riješiti bez empatičnog postupanja u svakodnevnom životu. Kao odgovor na pitanje kako to činiti Krznaric je na temelju svojih opsežnih istraživanja utvrdio šest navika koje prakticiraju izrazito empatični ljudi. One mogu povećati kreativnost, poboljšati odnose te umanjiti predrasude i riješiti sukobe. Krznaric sugerira i brojna književna i filmska djela kao inspiraciju za empatično ponašanje. Pored toga upućuje kako se uključiti u empatijsku knjižnicu, kako odgajati djecu u empatičnom duhu i upoznaje nas s konceptom muzeja empatije. Ova je knjiga uzbudljiv poziv da se pridružite globalnom pokretu empatičnog načina mišljenja i djelovanja!

Bez empatije majke ne bi umele na pravi način da brinu o svojoj deci, ne bi znale šta je potrebno novorođenčetu koje kroz plač izražava svoje nezadovoljstvo zbog nečega ili neku potrebu koja nije zadovoljena. Za empatiju se kaže da je jedna od najljepših ljudskih osobina, to su pozitvne emocije koje, nažalost, u mnogim ljudima ne postoje. Empatični ljudi čine ovaj svijet ugodnijim mjestom za život Empatija je sposobnost razumjeti kako se netko osjeća u određenoj situaciji, to je sposobnost ... Empatija: Poslovna komunikacija s razumijevanjem.

Liderstvo, motivacija, inspiracija drugima: ako je Vaš cilj pokrenuti (ili zaustaviti) druge osobe, odluke koje trebate donijeti bit će uspješnije ako prepoznate i uzmete u obzir osjećaje onih na koje se odnose. Empatija je važan koncept u suvremenoj psihologiji i neuroznanosti u kojima su brojni autori posvećeni istraživanju tog fenomena. Većina njih se slaže u značaju koje ima empatija i njezinim pozitivnim utjecajima na međuljudske odnose, iako postoje i neki negativni aspekti empatije. EMPATIJA - Kako zajedništvo osnažuje djecu.

POVEZANE KNJIGE