Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije

Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije - Petričić, Darko | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petričić, Darko
DIMENZIJA
10,94 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije.pdf
ISBN
9924468830942

OPIS

Mafiokracija, kleptokracija, plutokracija i anokracija su temeljni pojmovi koji karakteriziraju metode i načine funkcioniranja hrvatske vlasti. Knjiga se, između ostalog, bavi potpunom demistifikacijom političke profesije, koja postaje sredstvom instant bogaćenja, dok se političke stranke pretvaraju u trgovačka društva, na političkom tržištu koje se nalazi u Saboru, ali i na prostoru cijele Hrvatske. Nažalost, dosadašnja praksa pokazuje da je jedina briga većine političara kako glasove birača pretvoriti u mandate te kako nakon toga mandate pretvoriti u novac. Zadatak ove knjige je demaskiranje odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji nijedan zdravi segment društva. U zemlji su gotovo sve društvene i političke sfere inficirane elementima kriminala i korupcije koji uništavaju egzistenciju, ipak u najvećem dijelu, većine poštenih i moralnih građana. Osim ove dvije glavne teme koje se obrađuju kroz većinu poglavlja knjige , namjera mi je bila i napraviti svojersni enciklopedijski presjek kroz kronologiju hrvatske kriminalne scene od kokošara i torbara do organiziranog kriminala i kriminala u visokoj politici.

Sam Petričić je izjavio: "Jedan je zadatak ove knjige demaskiranje tih odabranih pojedinaca koji kontroliraju državu i upravljaju našim životima, dok je drugi zadatak pokazati kako u Hrvatskoj zapravo ne postoji ... Međunarodna zajednica često izvještava o korupciji u Hrvatskoj kao o slaboj točki zemalja Zapadnog Balkana, a s takvim stavom slažu se i sami građani Hrvatske. Na početku pisanja treba reći da je Hrvatska u mreži mafije, kriminala i političke korupcije.

Početna strana » Hrvatska u mrezi mafije, kriminala i korupcije. Naslov: Hrvatska u mrezi mafije, kriminala i korupcije: Publication Type: Newspaper Article: Authors: Marcic, T: Google Scholar; Gradska knjižnica Zadar Stjepana Radića 11b "Hrvatska u mrezi mafije, kriminala i korupcije" Početna strana » "Hrvatska u mrezi mafije, kriminala i korupcije" Naslov "Hrvatska u mrezi mafije, kriminala i korupcije" Publication Type: Newspaper Article: Authors: Kupcak, B: Google Scholar; Gradska knjižnica Zadar Stjepana Radića 11b DARKO PETRIČIĆ, Hrvatska u mreži mafije, kriminala i korupcije, Zagreb : Argus media, 2009.

POVEZANE KNJIGE