Branko Jani Kukurin – fotografije

Branko Jani Kukurin – fotografije PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
4,26 MB
NAZIV DATOTEKE
Branko Jani Kukurin – fotografije.pdf
ISBN
9799088074325

OPIS

Branko Jani Kukurin (1950.) uz svoj se znanstvenoistraživački i publicistički rad intenzivno bavi fotografijom – umjetničkom, dokumentarnom, putopisnom, novinskom i turističkom. Osobne autorske preokupacije su mu zavičajno-tradicijsko i kulturno nasljeđe Liburnije, Kastav, krajolik, kazalište, književnost, konceptualna fotografija i ženski akt. Fotografije odražavaju autorov svjetonazor, s jedne strane deklarirano lijevo-liberalnoga političkog opredjeljenja, a s druge slobodoumnog i nonkonformističkoga životnog stava. Na njegovo su formiranje utjecali emancipirajući socijalni, kulturni i umjetnički pokreti 1970-ih koji su i na hrvatskoj sceni imali svoje značajne protagoniste. Duh toga vremena i danas se osjeća u Kukurinovim slikama, izrazito u opoziciji prokazivanja predrasuda i tabua i humanističke poruke kao njezine krajnje namjere.

Ostali sa sličnim imenom. Branko Jani Kukurin rođen je 1950. u Kopru.

Svoje fotografije zavičajne, kazališne i literarne tematike izlaže od 1978. Član je HDLU Rijeka. Program je otvorio prošlogodišnji pobjednik Vele umjetničke delavnice - Branko Jani Kukurin sa svojom izložbom "Fotografije".

POVEZANE KNJIGE