Povijest mafije

Povijest mafije - Gawthorne, Nigel | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gawthorne, Nigel
DIMENZIJA
4,41 MB
NAZIV DATOTEKE
Povijest mafije.pdf
ISBN
8890463234782

OPIS

Talijanska zločinačka udruženja, poznata danas pod zajedničkim nazivom mafija, nastajala su postupno na otoku Siciliji. Skupine razbojnika vjerojatno su stoljećima lutale otokom, a da bi preživjele, bavile su se krađom stoke, otmicama, utjerivanjem otkupnine. Do kraja 18. stoljeća već su zabilježena imena nekih skupina i njihovih vođa, no bile su vrlo slabo povezane ili uopće nisu imale dodira. A onda, negdje sredinom 19. stoljeća, te su raštrkane razbojničke skupine pronašle zajednički cilj i počele se udruživati u borbi protiv omraženih otočnih vladara iz dinastije Burbonaca. Nekako istodobno počinju se spominjati pod zajedničkim nazivom mafije. Povijest mafije prepuna je likova od kojih se ledi krv u žilama. Bili su to “posebni” ljudi koji su živjeli u “posebnom” vremenu. Duga, fascinantna priča natopljena krvlju i obilježena izdajama.

Skupine razbojnika vjerojatno su stoljećima lutale otokom, a da bi preživjele, bavile su se krađom stoke, otmicama, utjerivanjem otkupnine. Epizoda 3.- 'NDRANGHETA - KRONIKA KALABRIJSKE MAFIJE 'Ndrangheta je mafijaška organizacija iz regije Kalabrije, smještene na jugu Italije. Riječ je o naj... Messina Denaro (53) netragom je nestao 1993.

On i njegova skupina su operirali u ovom periodu u Njemačkoj i Italiji. Ubio ga je 1986.

POVEZANE KNJIGE