Nabrajanja

Nabrajanja - Hut Kono, Aleksandar | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hut Kono, Aleksandar
DIMENZIJA
10,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Nabrajanja.pdf
ISBN
5956537803670

OPIS

Prva knjiga pjesama autora mlađe književne generacije. “U poeziji Aleksandra Huta Kona svijet i njegovi likovi dobivaju novu ritmiku: stavljeni u zagrade, oni se sadržajno modificiraju u uzajamnom presijecanju, gdje se jedan fenomen javlja kao neotuđiva strana drugog. (…) ovaj pjesnik iznosi časnu pobjedu samim tim što je poetski porekao apsolutnost pobjedničkog čina. To je pravi razlog da kao miljenik praznine i dalje autentično govori – misli.” (Mario Kopić za emisiju “Poezija naglas” Trećega programa Hrvatskoga radija, 2013.)

Naša ponuda može se pretraživati na temelju dva osnovna principa: Pretraga korištenjem tražilice koja je strukturirana tako da se na početku upisivanja željenog pojma u samom polju tražilice u padajućem izborniku pojavljuju rezultati koje je moguće odabrati ili upisivanjem cijelog pojma i odabirom polja Pretraži Sve je u ovoj poeziji u znamenju te odvažnosti da se krajolik naše jave i sna ogoli do te mjere kada se u duhu otkriva kao čisti, vrijednosno neutralni fenomen, da bi onda, refleksivno posredovan, izbio u bitnosti njegova značenja za nas. Taj redukcionizam poetskih strasti rezultirao je konzistentnošću poetskog stava ili zahtjeva da se ornamentika i dogođeno zamijeni novom skalom značenja. Aleksandar Hut Kono NABRAJANJA.

c) odvajaju se zarezom. 1) Prilikom nabrajanja koristimo a) upitnik i zarez b) dvotočku i zarez c) dvotočku i uskličnik 2) U rečenici se dvotočka piše a) ispred nabrajanja b) iza nabrajanja c) uopće se ne piše 3) Riječi koje se nabrajaju a) odvajaju se točkom b) odvajaju se dvotočkom c) odvajaju se zarezom 4) Na kraju rečenice u kojoj nešto nabrajamo nalazi se a) točka b) dvotočka c) zarez 5) Između ... (nalupetala sam se ovde, ne znam uz koje uvek idu predlozi, gledajte ovo kao cist primer nabrajanja). Da li moze ovako? Ja uvek tako radim, pa me zanima da li gresim.

POVEZANE KNJIGE