Uspon novca

Uspon novca - Ferguson, Niall | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ferguson, Niall
DIMENZIJA
8,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Uspon novca.pdf
ISBN
5637092134031

OPIS

Vrsni povjesničar Niall Ferguson slijedi trag novca i donosi nam priču u pozadini razvoja novca i financijskih sustava, od samog nastanka u drevnoj Mezopotamiji, do najnovijih poremećaja i kriza na, kako ga on naziva, Planetu novca. Pokazuje da je novac zapravo temelj čovjekova napretka. Štoviše, otkriva i financijsku povijest kao ključnu sporednu priču cjelokupne povijesti. Kroz Fergusonov stručni objektiv, velike povijesne događaje, osobe i pojave ugledat ćemo u novom i jasnijem svjetlu. Ferguson objašnjava nastanak ključnih financijskih institucija i pojmova. Što je novac? Čime se bave banke? Koja je razlika između dionice i obveznice? Za što uplatiti osiguranje, a zašto kupiti nekretninu? Što točno rade zatvoreni investicijski fondovi?… U knjizi Uspon novca autor propituje i ishodišta aktualne krize izazvane prekomjernim odobravanjem drugorazrednih hipotekarnih kredita. U svakom slučaju, bilo da jedva spajate kraj s krajem ili ste financijski sređeni, ovo je idealan trenutak da shvatite pojavu i uspon novca.

Preuzeto s https://hrcak.srce.hr/51411 knjiga, knjige, knjižara, online prodaja knjiga, knjižare u zagrebu, vrt, gljive, online bookshop Uspon novca: financijska povijest svijeta. u svim poljima.

U III. stoljeću posebno nemirni dio Rimskoga carstva bilo je Podunavlje gdje su posljedično bile zbog čestih vojnih operacija bile stacionirane znatne rimske vojne snage.Kako bi se vojsci osigurala redovita plaća, na ... Uspon novca je istorija svetskih finansijskih sistema počevši od Mesopotamije pa do današnjih dana.

POVEZANE KNJIGE