Znak Torinsko platno i tajna uskrsnuća

Znak Torinsko platno i tajna uskrsnuća - Wesselow, Thomas de | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wesselow, Thomas de
DIMENZIJA
11,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Znak Torinsko platno i tajna uskrsnuća.pdf
ISBN
2172270166427

OPIS

Kršćanstvo je rođeno otprilike prije dvije tisuće godina u drevnoj Palestini. Oblikovalo je tijek ljudske povijesti. Ipak, povjesničari još ne mogu reći kako je kršćanstvo točno započelo i ne mogu objasniti njegov izuzetan uspjeh bez iskre koja ga je zapalila, a to je Uskrsnuće. Ova izvrsna knjiga konačno nam pruža uvjerljiv odgovor i daje potpuno novi uvid u priču o Uskrsu. Upravo je Torinsko platno, fascinantna relikvija čiju autentičnost autor nepobitno dokazuje, ključ za rješenje najvećeg misterija u ljudskoj povijesti. “Detaljno, dobro istražena materija i neutralan pristup… Uvjerljivo… mnogo više od običnog dodatka kanonskoj literaturi o Torinskom platnu.” Irish Times O autoru: Thomas de Wesselow povjesničar je umjetnosti iskusan u radu na “nerješivim” problemima. Studirao je povijest umjetnosti na Sveučilištu Edinburgh i na Courtauldu u Londonu, gdje je uspješno radio na problemu Guidoriccion, jednom od najvećih misterija talijanske umjetnosti. Nakon toga je predavao na British School u Rimu istražujući još kompleksniju zagonetku, takozvani Problem Assisi. Godine 2002. imenovan je za postdoktorskog znanstvenog suradnika na King’s Collegeu Sveučilišta Cambridge. Od 2007. potpuno se posvetio Torinskom platnu. Živi u Cambridgeu.

godine? U tom je razdoblju, naime, bilo izloženo glasovito Torinsko platno. Predaja kaže da je u to platno bilo umotano mrtvo Kristovo tijelo. "Torinsko platno" ("Sveto platno", "ágia sindóne", "sacra sindone") kultni je predmet oko kojega stoljećima traju raspre i dvojbe, više u Katoličkoj crkvi nego izvan nje.

Ona nam kazuje o snazi ljubavi i jasnim provjerljivim faktima uskrsnuća..ili mističnog procesa pobjede vječnog života. ...

POVEZANE KNJIGE