Metodologija učenja – naučimo učiti

Metodologija učenja – naučimo učiti - Bauer, Viktorija (ur.) | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bauer, Viktorija (ur.)
DIMENZIJA
10,82 MB
NAZIV DATOTEKE
Metodologija učenja – naučimo učiti.pdf
ISBN
2117448781304

OPIS

Pisana na jednostavan način, ova knjiga na jednostavan način objašnjava teoriju metodologije učenja i donosi praktične, zabavne vježbe i zadatke pogodne za samostalan rad odnosno za rad u grupi.Učenicima će ova knjiga zasigurno olakšati svakodnevne brige i teškoće oko svladavanja školskih zadataka, roditelji pomoću nje mogu konkretnije pomoći svojoj djeci usmjeravajući ih pozitivnim savjetima kao i nastavnici koji knjigu mogu koristiti u samoj nastavi, a svoja predavanja učiniti zanimljivijim.

Istaknuta su i Prvi i najvažniji uslov neprekidnog učenja jeste znati kako učiti. Postojeći sistem obrazovanja zasnovan je na pretpostavci da su promene znanja relativno spore i da je ono što se nauči danas dovoljno da se stavi u upotrebu do kraja radnog veka.

Naučno je dokazano da se najbolje uči u intervalima od 45 do 60 minuta. Nakon tog vremena, najpametnije je da napravite kratku pauzu od 10 do 15 minuta i promenite aktivnost: protegnete noge, uradite neku vežbu, skuvate čaj ... Koncept učenja u kompaniji, uvođenjem učenja na daljinu, te pravilnim izborom metoda i sustava za učenje na daljinu može povećati efikasnost, inovativnost i konkurentnost kompanije; Orijentacija kompanije na odabir e-učenja može donijeti troškovne uštede uz nesmanjeni opseg obrazovanja svojih zaposlenika. KAKO USPJEŠNO UČITI ILI ˝DA UČENJE NE BUDE MUČENJE˝ Pripremila Suzana Leskovar, dipl.psiholog Popovac, prosinac 2010.

POVEZANE KNJIGE