Istočno i zapadno od Trsta

Istočno i zapadno od Trsta - Roić, Sanja | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Roić, Sanja
DIMENZIJA
7,10 MB
NAZIV DATOTEKE
Istočno i zapadno od Trsta.pdf
ISBN
1314113471296

OPIS

ISTOČNO I ZAPADNO OD TRSTA: interkulturalni dijalozi Knjiga Istočno i zapadno od Trsta zaokružuje rad Sanje Roić na pojedinim područjima i temama iz talijanske književnosti i kulture te temama iz hrvatsko-talijanskih književnih i kulturnih prožimanja. Nastala je kao rezultat višegodišnjeg istraživanja odnosa hrvatske i talijanske književnosti. Također je to kulturološka studija iz perspektive suvremenih pristupa problematici ? kulturalne studije i imagologija.U prvom dijelu Istočno i zapadno od Trsta prezentirane su teme iz talijanske književnosti iz perspektive talijanistike, na tragu studija renomiranih hrvatskih talijanista (Čale, Zorić, Milani) a u drugom (Zapadno od Trsta) su to hrvatsko-talijanski književni i kulturni odnosi kao i studije koje uključuju širi geografski prostor, ali se koncentriraju na jadransku književnu i kulturološku geografiju.Pristup je interkulturalni, imagološki, u oblasti filologije i talijanistike (talijanska književnost ili teme vezane za talijansku kulturu na istočnoj jadranskoj obali).Knjiga je namijenjena talijanistima, komparatistima, svima koji je bave

Interkulturalni dijalozi. Driveri za stepper motore - CNC.

zapadno od Trsta: interkulturalni dijalozi, Hrvatska sveučilišna ... Materija se nalazi na Krasu 6 km istočno od Kozine i 3 km zapadno od Markovščine na cesti od Trsta do Rijeke. Kod Materje se prema sjeveru odvaja lokalna cesta do Artviže, Kozjane i Tatre (na Berkinma).

POVEZANE KNJIGE