A tko to ide?

A tko to ide? - opašić, Maja | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
opašić, Maja
DIMENZIJA
3,99 MB
NAZIV DATOTEKE
A tko to ide?.pdf
ISBN
9275302051334

OPIS

hrvatski prilozi XV. međunarodnom slavističkom kongresu Zbornik radova sadrži 19 rasprava s temama koje se mogu razvrstati u nekoliko grupa. Zbornik je pridodan u Dodatku predgovor Aljaksandra Astravuha Jidiško – bjeloruskom rječniku kao prilog afirmaciji bjeloruskoga jezika. Problemima usmene narodne književnosti i folkloristike bave se prilozi „Suvremeni pripovjedački repertoari predaja“ (Stipe Botica i Evelina Rudan), „Hrvatske pučke molitvice: formulnost i metaforika“ (Ljiljana Marks). S njima su povezane i rasprave pod naslovom „Zoofolkloristika: pregled rezultata prvog kulturnoanimalističkoga projekta u Hrvatskoj“ (Suzana Marjanić i Antonija Zaradija Kiš) te „Nemogući žanr. Kršćanstvo, bajke i mitologija u Pričama iz davnine Ivane Brlić-Mažuranić“ (Marina Protrka Štimac). Važnim jezikoznanstvenim pitanjima posvećeni su prilozi „Teorijski temelji književnojezične periodizacije u slavistici“ (Dubravka Sesar i Branka Tafra), „Modeli jezičnih situacija u hrvatskome, ukrajinskome i ruskome“ (Željka Čelić i Tetyana Fuderer), „Nomen est culturae omen. Vosijanske autonomazije u različitim kulturama/jezicima“ (Ana Grgić, Davor Nikolić). U blok posvećen književno-kulturnim i književno-povijesnim fenomenima idu ovi prilozi: „Motiv odrastanja u socijalizmu u suvremenoj hrvatskoj i češkoj prozi“ (Katica Ivanković i Suzana Kos), „Konceptualizacije književnojezične tradicije Srba u Hrvatskoj“ (Dušan Marinković i Virna Klarić). Radovi iz svih triju problemskih grupa uglavnom su komparatističke naravi, iako im je svima u ishodištu hrvatska književnost, kultura i jezik.

international Slavic Congress) Urednik/ci Turk, Marija Vrsta, podvrsta i kategorija knjige Uredničke knjige, zbornik, znanstvena Izdavač Hrvatska sveučilišna naklada ... A tko to ide? Toggle navigation ... Moja najdraža pjesma iz djetinjstva, skinuta s krnje audio kazete i prebačena u kvazi digitalni oblik, u originalu imena "Naš mačak", uz fotografije mog najd... A tko to ide? Posjedovanje; Citiranje; Pošaljite e-poštom; Izvoz zapisa. Izvoz u RefWorks; Izvoz u EndNoteWeb; Izvoz u EndNote; Izvoz u MARC; Izvoz u MARCXML; Izvoz u RDF; Izvoz u BibTeX; Večeras nastupa ozbiljna nervoza! 😳 Što to Mahir moli Fatimu, zašto ...

- 16:04 'Tko se cijepi s AstraZenecom ne može prenositi virus na druge. I Pfizer ide u tom smjeru' - Mislim da će svi proizvođači provesti slične studije.

POVEZANE KNJIGE