Hrvatsko-katalonski razgovorni priručnik

Hrvatsko-katalonski razgovorni priručnik Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
6,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatsko-katalonski razgovorni priručnik.pdf
ISBN
7970819062515

OPIS

Katalonski jezik 14. je po broju govornika u Europskoj uniji i najveći europski manjinski jezik. Ima više od 9 milijuna aktivnih i pasivnih govornika. Autohtoni je i jedan od dvaju službenih jezika Katalonije, Valencije (Valencijanske) i Balearskih otoka. Manje je poznato da je također i jedini službeni jezik planinske državice Andore. Kuturni pojam koji obuhvaća sav teritorij na kojim se katalonskim govori jest katalonske zemlje (Paisos Catalans). Ovaj je razgovorni priručnik prvi takav priručnik posvećen katalonskom jeziku. U njemu ćete naći mnoštvo riječi i izraza iz različitih područja svakodnevnog života, kao što su: razgledavanje grada, boravak u hotelu, kupnja, odlazak u restoran, večernji izlazak itd. Osim toga, tu su i kulturno-specifični pojmovi, koji će vam približiti katalonsku kulturu, te vodič kroz izgovor.

- Podatak o odgovornosti preuzet iz impresuma. ISBN 978-953-7954-04-8 811.134.1(035)=163.42 Moj račun.

Hrvatsko-latinski enciklopedijski rječnik 1-2. Hrvatsko-katalonski razgovorni priručnik / [prijevod i uvodni dio Borna Baradić] Baradić, ... Za posudbu 6.

POVEZANE KNJIGE