Medicinska mikrobiologija

Medicinska mikrobiologija - Kalenić, Smilja i suradnici | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kalenić, Smilja i suradnici
DIMENZIJA
10,29 MB
NAZIV DATOTEKE
Medicinska mikrobiologija.pdf
ISBN
2769830395241

OPIS

Nakon zasebnih udžbenika iz bakteriologije, virologije i parazitologije, pred čitateljima je jedinstveni udžbenik iz medicinske mikrobiologije. Mikrobiologija se kao znanost veoma razvila u posljednjih desetak godina. Varijabilnost mikroorganizama dovodi do pojave novih inačica poznatih mikroorganizama, ali i do pojave novih mikroorganizama, posebno rezistentnih na antibiotike, do pomaka uzročnika infekcija u životinja prema ljudima, te do ponovne pojave već zaboravljenih uzročnika. Sva ta dinamika unutar mikrobiologije zahtijeva relativno opsežan tekst koji predstavljamo u ovoj knjizi. Autori i urednik bit će zadovoljni ako studenti udžbenik budu smatrali korisnim i pomogne im u kasnijem proučavanju patogeneze, dijagnostike, liječenja i prevencije zaraznih bolesti. Knjiga će biti vrlo korisna i liječnicima primarne zdravstvene zaštite kako bi osvježili svoja znanja iz područja mikrobiologije i svima onima koji se bave prevencijom i liječenjem zaraznih bolesti.

dr. med., specijalistica medicinske mikrobiologije s parazitologijom Medicinska mikrobiologija je specijalistička medicinska grana koja se bavi otkrivanjem i dokazivanjem uzročnika zaraznih bolesti.

Cjenik pretraga izvan ugovora sa HZZO-om. Službe.

POVEZANE KNJIGE