Jabučni ocat

Jabučni ocat Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
DIMENZIJA
6,9 MB
NAZIV DATOTEKE
Jabučni ocat.pdf
ISBN
8064900603267

OPIS

Priprema i uporaba U jabučnom octu sadržana su sva kvalitetna i zdrava svojstva jabuka, a spektar njegova korištenja uistinu je širok. Iako nije dokazano da može izliječiti teže oblike kroničnih bolesti, sasvim je sigurno kako njegovom konzumacijom možemo pridonijeti jačanju imuniteta. Korištenjem raznih pripravaka koji sadrža jabučni ocat mogu se ublažiti tegobe poput artitritisa, bubrežnih tegoba, depresije…Jednako tako, jabučni ocat ima svoju primjenu i u kozmetici kao sastojak različitih krema, tonika i losiona za njegu tijela i kose. Koristan je i kao vrlo učinkovito, a neškodljivo sredstvo za čišćenje u domaćinstvu. Jabučni ocat svoju široku primjenu ima i u kuhinji. U ovom priručniku mogu se pronaći jednostavni recepti za spravljanje većih i manjih količina jabučnog octa, razne pripravke za zdravlje…

Kako bi se alkohol pretvorio u octenu kiselinu treba pristup zraka. Jabučni ocat, spremljen u manje staklene boce i dobro začepljen, vrlo dobro se drži godinama. Ocat od koprive *Emajlirani lonac (bez i najmanjeg oštećenja glazure) ili staklenu teglu napunimo - do tri četvrtine visine - mladim, sočnim i u sjeni osušenim usitnjenim koprivama. Jabučni ocat je odlično sredstvo za čišćenje organizma.

Donosimo provjerene recepte stručnjaka Neki ga nazivaju i eliksir života, a osim što potiče metabolizam, sprečava kardiovaskularne bolesti ... Jabučni ocat, osim što je iznimno ukusan i najviše se koristi kao gastronomska delicija, poznati je pripravak koji se u narodnoj medicini koristi za liječenje od drevnih vremena.. Mnogobrojni vitamini, minerali, beta-karoten, kalcij, željezo, fosfor ali i enzimi i aminokiseline osnovni se sastojak ploda jabuka pa je tako i njen ocat izuzetan zdravi eliksir. Jabučni ocat je definitivno jedan od najjeftinijih prirodnih lijekova.

POVEZANE KNJIGE