Odvratne priče

Odvratne priče - Zanetti, Jole | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Zanetti, Jole
DIMENZIJA
7,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Odvratne priče.pdf
ISBN
2882801807164

OPIS

… Ove priče nalikuju na toliko pogleda koliko je i priča, na oči prepune slika koje nisu u stanju iščeznuti. U svakoj od njih pronaći ćemo mapu jednoga kozmosa, mapu koju ćemo iscrtati nakon što se propast toga svijeta potpuno istrošila. Uobičajeno je kazati »svjesna neutješnost« ne vodeći brigu za to u kojoj su mjeri neutješnost i očaj ono što jesu baš zato što su svjesni. Život je moguće dokraja ispričati kad se preživio, kad je sve pred očima, kad se ni iza ijednih vrata, nikada, neće pojaviti neko nepredviđeno izbavljenje. Zbog toga, kako rekoh, predviđanju (Cassandri) nije potrebno nikakvo pred–viđanje (I odveć na svjetlosti danjoj, kaže Hamlet kralju). Ali ekstremističko pismo Jole Zanetti, žensko i feminističko, jest onaj način pisanja koji namjerno vrijeđa, kao da bi od ćitatelja htio izmamiti i zadnju kaplju one krvi koja, u samoj priči, više ne kola, nego samo povremeno zadobiva, po mojem sudu tek prividno, fizionomiju osvete (kao što je, uostalom, u prošlosti, osvetnička bila mnoga feministička književnost). …

ja povaljujem svoju komsinicu ko je citao prvi dio zna kako je sve pocelo a sad ide nastavak mojih dozivljaja i perverzija sa Fadilom (ovdje je tako zovem) Hose Luis, zaštitnik divljih životinja u Indiji, nije mogao da poveruje kada je čuo za novu trgovinu polnim organima muških guštera, koji su se putem Interneta prodavali kao „mistični koreni" sa Himalaja. Odnosno, sve dok njegov prijatelj nije stavio nekoliko penisa guštera na sto ... Igra Strašne priče Odvratne igre za prijestolje (Horrible Histories Gruesome Game-A-Thon) online.

Moj drugi neprijatelj, indijski narod, daleko je opasniji protivnik. Ali moj je najstrašniji neprijatelj...

POVEZANE KNJIGE