Posebni dio kaznenog prava

Posebni dio kaznenog prava - Derenčinović, Davor: Cvitanović, Leo: Turković, Ksenija | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Derenčinović, Davor: Cvitanović, Leo: Turković, Ksenija
DIMENZIJA
6,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Posebni dio kaznenog prava.pdf
ISBN
4957758617179

OPIS

Za razliku od općeg dijela kaznenog prava koji uređuje pretpostavke kažnjivosti svih kaznenih djela i sankcije koje se općenito mogu izreći za svako od njih, knjiga “Posebni dio kaznenog prava “ određuje konkretni oblik u kojem se pojavljuje neko kazneno djelo i kazneni okvir predviđen za njega. Knjigom nisu obuhvaćena sva kaznena djela , već je naglasak stavljen na ona kaznena djela koja se pretežito pojavljuju u sudskoj praksi ili su iz nekih drugih razloga teorijski relevantna. Radi lakšeg razumijevanja dotične materije , udžbenik obiluje primjerima iz prakse hrvatskih sudova u kaznenim predmetima, ali i prakse međunarodnih kaznenih tribunala i judikature Europskog suda za ljudska prava. Iako je u prvom redu namijenjen studentima druge godine integriranog studija za magistra prava i studentima na poslijediplomskoj razini studija, zasigurno je da će udžbenik biti od koristi i pravnim praktičarima te svim ostalim strukama koje u svom radu primjenjuju propise materijalnog kaznenog prava.

izmijenjeno i dopunjeno izdanje * 35% više komentara i sudske prakse u odnosu na I. izdanje * RASPRODANO ! RASPRODANO ! aktualni autorski pročišćeni tekst Kaznenog zakona na snazi od 1.

Franjo Bačić, um. redoviti profesor Kaznenog prava na Pravnom fakultetu u Zagrebu, autor ... (5)Nema kaznenog djela iz stavka 2.

POVEZANE KNJIGE