Osnove prava društava

Osnove prava društava - Petrović, Siniša: Ceronja, Petar | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Petrović, Siniša: Ceronja, Petar
DIMENZIJA
11,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Osnove prava društava.pdf
ISBN
6492983496309

OPIS

Udžbenik “Osnove prava društava “ ima za cilj da sveobuhvatno, ali samo u osnovnim crtama, predstavi pravnu granu prava društava. Izvorno je nastao kao podsjetnik za predavanja na upravnom studiju, no pokazalo se da se koristi i kao udžbenik na različitim višim i poslovnim školama, ali kao i priručnik za pripremanje stručnih ispita. U udžbeniku se posebno obrađuju trgovačka društva, kao društva koja su značajna za obavljanje gospodarske djelatnosti, među kojima osobito treba izdvojiti društva kapitala: dioničko društvo i društvo s ograničenom odgovornošću , a od društava osoba javno trgovačko društvo i komanditno društvo, kao i ortaštvo. U udžbeniku se na načenoj razini raspravlja i o nekim drugim društvima značajnim u poslovnom životu. Potreba za 7. izmijenjenim i dopunjenim izadnjem ovog udžbenika , javila se stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o trgovačkim društvima u listopadu 2012.godine, ali i promjenama koje su nastale stupanjem na snagu novog Zakona o zadrugama u ožujku 2011. godine. Zbog svega toga, ovo je djelo neizostavan priručnik za svakoga tko se u teoriji ili praksi bavi pravom društava.

MARC zapis - ID: 62183 ... Osnove prava društava. Toggle navigation Osnove prava društava Obavijesti Opće informacije o predmetu Repozitorij Repozitorij.

Na sveobuhvatan, jednostavan i jasan način prikazuju se pravne grane prava društava. Modernizacija prava društava.Osnove europskog prava društava. Sloboda poslovnog nastana, osnivanje društava i podružnica..

POVEZANE KNJIGE