Papa Franjo – Život i izazovi

Papa Franjo – Život i izazovi - Gaeta, Saverio | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gaeta, Saverio
DIMENZIJA
8,7 MB
NAZIV DATOTEKE
Papa Franjo – Život i izazovi.pdf
ISBN
8898237111986

OPIS

Knjigu je napisao poznati vatikanist Saverio Gaeta, novinar koji dugi niz godina radi u najeminentnijim katoličkim novinama i časopisima poput L’Osservatore Romano, Famiglie Cristiane, Jesus i Credere što ga preporučuje kao pisca koji je novome papi Franji pristupio kao jedan od najkompetentnijih stručnjaka. U knjizi se nalazi Papin životopis od prikaza njegove useljeničke obitelji pa sve do prvih koraka njegova pontifikata. Drugi dio knjige donosi misli novoga Pape naslovljenih Prijeći prag vjere, a mogu se pročitati poglavlja o idejama kardinala Bergoglio u deset riječi kao i o budućnosti Crkve i svijeta. U posljednjem poglavlju, u kojem se govori o izazovima novoga Pape naslovljenom Deset glavnih točaka za budućnost, mogu se pročitati tekstovi o Godini vjere i neobjavljenoj enciklici, o reformi vatikanske kurije pa sve do „kohabitacije“ s prethodnikom. Ova je knjiga nesumnjivo jedna od onih koje papu Franju prikazuju najsveobuhvatnije, najcjelovitije i najkompetentnije.

generalnoj kongregaciji, te je tom prilikom istaknuo da je isusovac tamo gdje se susreću ideje, problemi i izazovi. Papa Franjo se osvrnuo i na posljednji govor 28.

Brojni su vjernici na Trgu Svetog Petra u Vatikanu cijeli dan strpljivo čekali vijesti "iz dimnjaka" i večeras konačno i dočekali. Imamo papu ! Izabran je 266.

POVEZANE KNJIGE