Ginekologija i porodništvo za VMŠ

Ginekologija i porodništvo za VMŠ - Habek, Dubravko | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Habek, Dubravko
DIMENZIJA
5,81 MB
NAZIV DATOTEKE
Ginekologija i porodništvo za VMŠ.pdf
ISBN
6180320589872

OPIS

Ovaj udžbenik za visoke zdravstvene studije je izravni doprinos upražnjenom mjestu medicinske publicistike iz ginekologije i porodništva za visoke zdravstvene studije. Djelo je pisano suvremeno: didaktički jasno, metodički pristupačno, uz izvanredni slikovni prikaz raznih stanja i tablične prikaze podjela bez bespotrebnih ponavljanja u tekstu. Poglavlja su obrađena prema aktualnim smjernicama, podjelama i klasifikacijama bolesti i liječenja, obuhvativši sve subspecijalnosti ginekologije i opstetricije u opsegu znanja potrebnom za visoke zdravstvene studije. Autor nas voj iskustven, tipičan način prikazuje pristup pacijenticama holistički – cjelovit i danas prijeko potreban način, kako u dijagnostičkom, tako i u terapijskom smislu, pa uz konvencionalno liječenje i komplementarne metode navodi i one, danas znanstveno utemeljene i nezamjenjive (npr. akupunktura, fitoterapija, homeopatija). Suvremenim pristupom i trudom autora, udžbenik je postao hrvatski prvijenac za visoke zdravstvene studije iz ove struke, a cjeloviti način prezentacije djela daje mu karakteristiku europskog udžbenika, što će zasigurno kod čitatelja, studenata i profesora zadobiti naklonost te će udžbenik rado koristiti kroz studij i svakodnevni rad.

Tijekom tog su razdoblja u kliničku praksu uvedene brojne nove dijagnostičke metode i tehnike liječenja, a skrb za majke Klinika za ginekologiju i porodiljstvo je sastavni do UKCS-a i visokospecijalizirana je za dijagnostiku i liječenje ginekoloških i porodiljskih slučajeva. Ima stručnu, znanstvenu i edukativnu djelatnost.

Glavna dejavnika zanjo sta prezgodnji porod in nizka porodna teža, saj povečujeta tveganje za nastanek periventrikularne levkomalacije, ki je najpomembnejša patomorfološka sprememba v možganih otrok s cerebralno paralizo. Oddelek za ginekologijo in porodništvo Telefon: 07/39-16-234 porodniški odsek 07/39-16-250 ginekološki odsek Predstojnik oddelka: Damjana KOŽELJ, dr.med., spec. ginekologije in porodništva E pošta: [email protected]: v.d.

POVEZANE KNJIGE