Franjo, papa s kraja svijeta

Franjo, papa s kraja svijeta - Valente, Gianni | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Valente, Gianni
DIMENZIJA
9,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Franjo, papa s kraja svijeta.pdf
ISBN
9873932096245

OPIS

Osoba, ideje, stil Knjiga poznatoga talijanskog novinara Giannia Velente, stručnjaka za vjerska pitanja, čitateljima približava današnjega papu Franju dok je još bio isusovac, nadbiskup i kardinal Buenos Aieresa u Argentini. Doneseno je šest razgovora s njime koji su objavljeni u međunarodnoj reviji 30 Giorni i to u razdoblju između 2002. i 2009. godine. U prvi plan izbija Bergogliova zauzetost za konkretnog čovjeka, njegovo suosjećanje i jednostavna blizina koja se silno dojmila autora ovih članaka. On u svome djelovanju polazi od evanđeoskog postulata tzv. dinamike blizine. Crkva djeluje i živi samo snagom milosti, uči današnji Papa. Daleko je to od zadnjih namjera ili pak prozelitizma. „Isus nije provodio prozelitizam. Isus je pratio ljude. A obraćenja koja je potaknuo događala su se po tom brižljivom nastojanju da bude uz drugoga, nastojanju koje nas čini braćom i sestrama, sinovima i kćerima, a ne članovima neke nevladine organizacije ili prozelitizma neke multinacionalne kompanije“, govorio je kardinal Bergoglio. U ovoj knjizi moći će se nazrijeti sve ono što naše suvremenike oduševljava na liku i djelu Pape koji je tek zakoračio u svoju službu rimskoga biskupa i koji je odmah privukao velike simpatije u čitavome svijetu.

prosinca 2020. - Papin apel Biblijsko čitanje: Ef 1, 3-6 Draga braćo i sestre, dobar dan! Danas ćemo se zadržati na bitnoj dimenziji molitve, a to je blagoslov.

Zato je ime Jorge Mario Bergoglio, pročitano s balkona papinske palače, ipak već samo po sebi bilo velika novost. Također, nakon dugog vremena za papu je izabran jedan redovnik.

POVEZANE KNJIGE