Queer u Europi

Queer u Europi - Downing, Lisa | Bedriftsportalen.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Downing, Lisa
DIMENZIJA
8,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Queer u Europi.pdf
ISBN
5483120011459

OPIS

Zbornikom Queer u Europi, izvorno objavljenom 2011. u Velikoj Britaniji kod uglednog izdavača Ashgate, Zagreb Pride obilježava ulazak naše zemlje u Europsku uniju: ni slavljenički ni pesimistično, već kritički i aktivistički. Naime, Queer u Europi u isti mah obuhvaća političku i etičku filozofiju, dileme i izazove suvremenog LGBTIQ aktivizma u Europi, analize pop-kulture, govora mržnje, zakonske regulacije lezbijskog i gej životnog partnerstva, queer književnosti i filma. Knjiga pritom ocrtava glavne izazove i (queer) rješenja s kojima se svakodnevno susreću europska društva, političke institucije i aktivizam, razotkrivajući nam queer stranu Europe i europsku stranu queera. Zbornik je artikuliran u trinaest specifičnih i kulturno-geografski i nacionalno omeđenih cjelina: Belgija, Cipar, Engleska, Francuska, Irska, Italija, Mađarska, Nizozemska, nordijska regija, Njemačka, Poljska, Rusija i Španjolska. Autorice i autori zastupljeni u ovoj knjizi pokazuju nam razmjere u kojima su i Europa i queer, svaki sa svoje strane, ali i zajedno, neujednačeni i raznoliki, homogenizirani tradicionalnim imenima, a opet okrenuti nekim zamišljenim budućnostima. Istovremeno na njima i kroz njih žive, sanjaju, bore se, vole, stvaraju teorije i marširaju u povorkama milijuni LGBTIQ ljudi.

Izdvajanje Europe od Azije potječe još od antičkog doba. Stari Grci razlikovali su Europu kao kopno zapadno od morskih prolaza Bospor, Dardaneli i Aziju kao kopno istočno od tih prolaza.

Mislim da ljudi zaslužuju više sadržaja kad izađu, ne samo DJ-a, nego i umjetnički postav, kvalitetnu glazbu, da svatko može naći nešto za sebe. Deset najotvorenijih država za LGBTQ osobe u Europi. Europska regija međunarodne udruge lezbijki, gejeva, biseksualaca i transseksualaca (ILGA) istražila je koje su države najotvorenije prema LGBTQ osobama, odnosno putnicima, na temelju sljedećih kategorija: jednakost i nediskriminacija, obiteljska (usvojena prava), zločin iz mržnje i ... Sandorf je osnovan 2007.

POVEZANE KNJIGE