Crno na crno

Crno na crno - Janjanin, Zoran | Bedriftsportalen.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togabedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Janjanin, Zoran
DIMENZIJA
8,62 MB
NAZIV DATOTEKE
Crno na crno.pdf
ISBN
2840680049031

OPIS

Zoran Janjanin u svojoj trećoj knjizi (drugoj kratkopričaškoj zbirci) beskompromisno analizira karlovačku stvarnost, ispisujući povijest i budućnost bezizlazne pozicije stanovnika Karlovca kao metafore za sveopću letargiju i besciljnost suvremenog hrvatskog društva. Je li moguće da su središnja tema svakog ozbiljnijeg razgovora – Hrvati i Srbi? Što Hrvati i Srbi znače za generaciju rođenu osamdesetih godina, tik pred ratnu uvertiru, a zatim i sumrak ljudskosti? Moraju li oni patiti zato što su sve generacije prije njih također patile? Smiju li oni razmišljati o ičemu drugome? Janjanin ne odgovara na ta pitanja, on uzima olovku i u nekoliko crta skicira nakaznu sliku današnjice. Zbog toga je Janjaninove priče teško voljeti, lakše ih je mrziti, ali ih je nemoguće zaboraviti.

On je istakao da je prošle godine siva ekonomija ostvarila obrt od oko 25,7 milijardi evra, što je rast od više od 12 odsto. Hrvatski suverenisti ističu da je rad na crno u Hrvatskoj posljedica nefleksibilnog zakonskog okvira zapošljavanja i neisplativosti u kojem se po iznimno nepovoljnim uvjetima za poslodavca, a samim time i radnika, hrvatski građani zapošljavaju. Epidemija virusa korona uništila je privredu u BiH? Kada će u BiH početi vakcinacija stanovništva protiv virusa korona?. K ako će izgledati nastavak borbe protiv kriminala u Srbiji?.

Dodato petak, 22 novembar 2019 Njena majka joj umire na porodu, a sa 16 godina je otac proda Vedatu iz bogataške porodice Sayer, dakle udaje je za njega. Sa 17 godina ona rađa sina Jigita.

POVEZANE KNJIGE