Rusi vole breze

Rusi vole breze - Grjasnova, Olga | Bedriftsportalen.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na bedriftsportalen.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grjasnova, Olga
DIMENZIJA
12,85 MB
NAZIV DATOTEKE
Rusi vole breze.pdf
ISBN
4023517959900

OPIS

Maša je mlada, temperamentna, svojeglava, obrazovana prevoditeljica koja govori pet jezika i sanja o karijeri u UN-u. Kao dijete iskusila je rat u rodnom Bakuu odakle s obitelji seli u Njemačku gdje ubrzo upoznaje sva lica multikulturalnog društva. Nakon iznenadne smrti partnera Elijasa, Maša prihvaća posao u njemačkoj mirotvornoj zakladi te odlazi u Tel Aviv gdje susreće svoju židovsku rodbinu izbjeglu u Izrael nakon holokausta i rata u Azerbajdžanu. U Mašinoj glavi izmjenjuju se slike rata s grizodušjem zbog Elijasove smrti a izraelsko-palestinski sukob te nemoć zapadnih i lokalnih mirotvoraca u uspostavi mira pojačavaju njezinu osobnu traumu koja je i trauma suvremenog svijeta u neprestanom izvanrednom stanju. No Maša nije nemoćna žrtva, već osoba koja zajedno s prijateljima različitih nacionalnosti, jednako svjesnih nametnutih sukoba, želi izboriti pravo svoje generacije na sadašnjost i budućnost. Tako se i njezin posao prevoditeljice može shvatiti kao metafora borbe za bolji svijet u kojemu babilonska kula neće biti sablast, već jedini mogući način nadvladavanja sukoba zbog bilo koje vrste različitosti i temelj za izgradnju sretnije budućnosti, makar ona bila utopija. Olga Grjasnova pogodila je u žicu svoje generacije. U Njemačkoj se dugo nije pojavio tako društveno osviješten i snažan prvijenac. Die ZeitZavodljiv, drzak, smion roman, tragičan i pun humora. Süddeutsche ZeitungRomanom Rusi vole breze Olga Grjasnova ušla je na velika vrata u njemačku književnost. Die Welt

Usluge dostave ugovaraju se s prodajnim osobljem prilikom zaključivanja kupnje i vrijede u skladu s uvjetima prodaje u V.B.Z. d.o.o. Romanom Rusi vole breze Olga Grjasnova ušla je na velika vrata u njemačku književnost.

Na nekim kućama je već ugrađen. Ostali radovi čekaju proljeće.

POVEZANE KNJIGE